www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 4. května 2024, Svátek má Květoslav, zítra Klaudie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR 06 - Impromat Rallysprint Kopná

Do Kopné odstartuje 87 vozů, Kopecký zůstal v roli diváka

1. července 2006 • 08:00

Celkem 87 posádek včetně jednoho historického vozu prošlo technickou přejímkou XIV. IMPROMAT Rallysprint Kopná ve Slušovicích. Populární závod na Kopné je pátým podnikem Mediasport Mistrovství České republiky ve sprintrally 2006 a zároveň dalším pokračováním Rally Super Série mistrovství České republiky.

K největším favoritům slušovického rallysprintu se řadí Leoš Flídr (Škoda Octavia WRC), Gergély Szabó z Maďarska (Ford Focus WRC), vedoucí jezdec průběžné klasifikace českého šampionátu ve sprintrally Josef Semerád (Mitsubishi Lancer EVO IX), Slovák Tibor Cserhalmi (Mitsubishi Lancer EVO VIII) a Miroslav Jandík (Mitsubishi Lancer EVO VII). S kartami mohou zamíchat na předních příčkách Karel Trněný (Škoda Octavia WRC), Jiří Volf (Mitsubishi Lancer EVO VIII), Josef Peták, Roman Odložilík (oba Renault Clio S 1600) a další. Nové vozy Mitsubishi Lancer EVO IX představí v premiéře Vladimír Barvík a Jan Jelínek. Startovní číslo 1 zůstane osiřelé, neboť Jan Kopecký nakonec do závodu neodstartuje. Vůz Škoda Fabia Kit Car se nepodařilo připravit do optimálního stavu (problémy s elektronikou) a čtyřiadvacetiletý Kopecký zůstane v okolí Slušovic a Podkopné Lhoty pouze v roli diváka.

IMPROMAT Rallysprint Kopná začíná v pátek 30. června podvečerním divácky atraktivním prologem na úseku Slušovice – Neubuz v délce 2,7 km. První vůz vyjede na trať rallysprintu ve Slušovicích v 19:04 hodin. Podstatná část závodu se odehraje v sobotu 1. července, kdy na jezdce čeká porce sedmi náročných rychlostních zkoušek. Začíná se v 8 hodin, úvodní sobotní erzeta startuje v 8:41 hodin. V cíli se objeví první vůz v 15 hodin, celkem letošní Kopná měří 215 km a obsahuje osm rychlostních zkoušek na pěti úsecích v celkové délce 72 km.

Roman Ordelt
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist