www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 4. května 2024, Svátek má Květoslav, zítra Klaudie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR 06 - Impromat Rallysprint Kopná

Maďar Szabó vyhrál sprint v Kopné

2. července 2006 • 08:50

Maďarský jezdec Gergély Szabó vyhrál čtyřiadvacátý ročník Impromat rallysprintu Kopná. Szabó se svým vozem Ford Focus WRC opanoval absolutní klasifikaci soutěže, která byla součástí mistrovství České republiky ve sprintrally a takzvané super rally série.

Do malého domácího šampionátu však stejně jako druhý Leoš Flídr nebodoval, neboť startovali s vozy kategorie A8, které mají od letoška účast v hlavních českých mistrovstvích zakázanou.

Szabó se dostal do čela až po šesté rychlostní zkoušce. V pátečním prologu totiž ztratil na Flídra pět vteřin a tento odstup dnes pracně stahoval. „Sice to trvalo, než se mi podařilo manko smazat, ale nakonec jsem tento nádherný závod vyhrál,“ radoval se Szabó, který vyhrál šest z osmi erzet. Szabó tak navázal na svůj triumf z Rally Tišnov.

Třicet bodů do republikového šampionátu si tak připsal třetí Roman Odložilík, jenž startoval se speciálem Renault Clio S1600. „Byl to pro mě neskutečný závod, ve kterém se jelo hodně rychle. Díky vyrovnanosti startovního pole a minimálním rozestupům jsem musel jet pořád na sto procent. Ze všech prvenství je pro mě vítězství na Kopné nejsladší,“ pochvaloval si Odložilík. Hodně mu prý pomohlo, že nepršelo.

Odložilík dokázal o sedm vteřin porazit lídra průběžného pořadí seriálu Josefa Semeráda, kterého ale celkově čtvrté a v redukovaných výsledcích druhé místo moc mrzet nemusí. Díky problémům jeho nejbližších pronásledovatelů totiž Semerád zvýšil svůj náskok v celkovém hodnocení MČR. Jiří Volf po výletu mimo trať soutěž v okolí Slušovic nedokončil, Miroslav Jandík byl i kvůli defektu až čtrnáctý.

Semerád tak byl také spokojen. „Na náročných, ale krásných tratích bylo znát, že domácí jezdci mají zdejší cesty zažité. Právě s Odložilíkem a Barvíkem jsme sváděli největší boje,“ poukázal Semerád na fakt, že jeho hlavní soupeři pocházejí ze Zlínska, kde se jelo.

Neoficiální výsledky:

1. G. Szabó, Benics (Maď./Ford Focus WRC) 42:52,7

2. Flídr, Ehl (Škoda Octavia WRC) -6,1

3. Odložilík, Fanta (Renault Clio S1600) -1:00,6

4. Semerád, Ceplecha (Mitsubishi Lancer EVO IX) -1:07,9

5. Barvík, Mynářová (Mitsubishi Lancer EVO IX) -1:14,0

6. Peták, Joska (Renault Clio S1600) -1:32,3.

Průběžný stav MČR sprintrally:

1. Semerád, Ceplecha 118 bodů

2. Barvík, Mynářová 64

3. Jandík, Chrástecký 60

ČTK
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist