www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 06 - Subaru Poland Rally

Leszek Kuzaj pokračuje ve vítězném tažení

3. července 2006 • 03:00

Úspěšný účastník letošního světového šampionátu produkčních vozů Leszek Kuzaj pokračoval i na čtvrtém podniku mistrovství Polska 2006 ve spanilé jízdě celým seriálem, když ani tentokrát nedovolil svým soupeřům se byť jen přiblížit na dostřel suverénně okupované první příčky.

Úvodní prolog Rajdu Wawelského, který letos nese název po svém generálním sponzorovi, vyhrál Tomasz Kuchar se Subaru Impreza STI, od druhé rychlostní zkoušky se na čele usadili Kuzaj se Szczepaniakem a bezpečně si hlídali první pozici. Ostatní se tak mohli soustředit pouze na boj o stříbro. Nejvíce se dařilo trojici pilotů produkčních Mitsubishi Lancer Evo IX Michalu Bebenkovi, Tomaszi Czopikovi a Michalu Solowowi. Bebenek a Czopik překvapení z Rajdu Polského po vteřinkách ujížděli, až si vypracovali zhruba půlminutový náskok. Napínavý souboj však skončil na desáté rychlostní zkoušce, kde Czopik urazil kolo a musel ze soutěže odstoupit. Stupně vítězů za Kucharem tak bezpečně obsadili právě Bebenek a Solowow.

Hned za nimi skončil vítěz kategorie S1600 Michal Kościuszko, který se suverenitou podobnou Kuzajovi opanoval zmíněnou kategorii. Jeho náskok navíc umocnila havárie Sebastiana Frycze na sedmé rychlostní zkoušce, po které byl spolujezdec Bartlomiej Boba odvezen do nemocnice. Naštěstí se žádné vážnější zranění neprokázalo a „Bartek“ tak mohl ještě týž den opusti brány nemocnice. Stříbro a bronz kategorie S1600 obsadily Peugeoty Piotra Adamuse a Dariusze Polońského.

Na startu se objevilo několik novinek, výsledek se však nedostavil. Norbert Guzek známý z loňského startu na Barum rally vyměnil obstarožní Ford Puma S1600 za mnohem modernější Citroën C2 S1600 z Itálie, až do svého odstoupení však nedokázal zajíždět příliš dobré časy a místo v týmu očekávaného souboje o první místa bojoval spíše s Marcinem Muchou o to poslední ve své kategorii.

Nejnovější Subaru Impreza STI představil Marcin Beltowski, již na třetí rychlostní zkoušce však nový stroj pokřtil havárií. Ještě hůře dopadl Marcin Turski, který byl těsně před startem soutěže odvezen do nemocnice.

Dalším podnikem polského šampionátu bude začátkem srpna Rajd Rzeszowski.

Veškeré informace k Subaru Poland Rally 2006 najdete zde.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist