www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 3. května 2024, Svátek má Alexej, zítra Květoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 13 - EPLcond Rally Agropa Pačejov (MČR-S+PČR)

Stříbrná série vítězky Czech Women Talent pokračuje

15. srpna 2013 • 16:00

Potřetí na startu – potřetí v cíli. Tentokrát při šestém závodě seriálu sprintrally Rally Agropa Pačejov. Vítězka projektu Czech Women Talent DS3 R1 Lucie Červenkové prodloužila na západě Čech sérii druhých míst v Dámském poháru.

Lucie Červenková - Tomáš Plachý (Citroën DS3 R1) - EPLcond Rally Agropa Pačejov 2013

Čtrnáct dní po startu v Kostelci čekala na Lucii další soutěžácká výzva. Tratě pačejovské Agropy opět charakterizují zcela odlišné pasáže než předchozí podniky na Kopné a v Kostelci. Na mladou závodnici čekaly zkoušky s řadou zrádných horizontů a s častým střídáním rytmu. A západočeskou premiéru jí ještě ztížilo počasí, neboť déšť provázel velkou část seznamovacích jízd. A jeho stopy v některých úsecích zůstaly více než patrné.

„Agropa pro mě zase znamenala poznávání nových a neznámých tratí. S tolika horizonty jsem se zatím nikde nesetkala… A bohužel se začínalo nejtěžší vložkou, která se jela téměř kompletně v lese a po předchozím dešti byla hodně uklouzaná. Měla jsem z ní obrovský respekt, což se promítlo do časů. A sebevědomí nepřidaly ani hodiny a nutnost couvat v úvodním průjezdu,“ popsala drobné trable Lucie, jenž začínala na chvostu nabité třídy 9 a čtvrtá v Dámském poháru.

Servisní přestávka po dvou rychlostních zkouškách přišla mladé závodnici vhod, úvodní ´neúspěchy´ hodila za hlavu a do druhé sekce vyrazila jako vyměněná. Důkazem byly jeden čtvrtý a jen pátý čas mezi konkurencí třídy 9 a posun na druhé místo v Dámském poháru. Tím však také definitivně skončilo soupeření s Pavlínou Tydlačkovou a Olgou Lounovou…

„Škoda problémů a časové ztráty soupeřek, protože z toho mohl být zajímavý souboj až do cíle,“ přiznává Lucie a pokračuje: „V Pačejově jsem tak obhájila druhé místo mezi holkami z předchozích podniků, takže jsem byla v cíli spokojena. Rally Pačejov pro mě byla velmi zajímavá zkušenost a ač jsem se nevyvarovala během závodu několika chybiček, návrat na cílovou rampu a absolvování celého závodu vše zastínil.“

„Rychlé pačejovské tratě vždy dokonale prověří závodnické ´srdíčko´ každého jezdce. Lucie na některých vložkách jednoznačně potvrdila jezdecké kvality, ale komplexně převládla snaha o zdárné dokončení náročné soutěže. A tak Citroën DS3 R1 ani do třetice nechyběl v cíli. Určitě jí za její výkon patří pochvala,“ doplnil navigátor Tomáš Plachý.

Vůz Citroën DS3 R1B se nyní představí na Barum Czech Rally Zlín. Do jeho kokpitu usedne talentovaný Adam Kobliha.

„Adam mě zaujal svými výkony s vozem Citroën C2 R2 MAX právě ve sprintrally, proto jsme se dohodli na jednorázové prezentaci modelu DS3 R1B v rámci Barumky. Už se těším, jak ho přivítáme v našem servisním zázemí, a věřím, že bude patřit k černým koním třídy 9,“ odtajnil žhavou novinku šéf stáje Gekon Racing a promotér Citroën Racing Trophy CZ Tomáš Pletka.

Citroën Racing Trophy
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist