www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 3. května 2024, Svátek má Alexej, zítra Květoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 13 - EPLcond Rally Agropa Pačejov (MČR-S+PČR)

Pešl má druhý bronz v řadě, Tydlačková skákala jako s Micákem

16. srpna 2013 • 12:00

Podruhé za sebou na bedně skončila na rallysprintu v Pačejově posádka JP Motorsport teamu ve složení Jaroslav Pešl - Roman Pešek. Valaši jedoucí tradičně s vozem Mitsubishi Lancer EVO IX skončili na šestém podniku osmidílného seriálu ve své třídě 3 na bronzovém stupínku, v absolutním pořadí to pak bylo sedmé místo. Díky bodovému přísunu z Pačejova se před posledními dvěma sprinty sezony Pešl poprvé vyšvihl na průběžné třetí místo ve třídě. Tolik už se v Pačejově nedařilo druhé posádce JP Motorsportu: Pavlína Tydlačková s Davidem Zacharem na Suzuki Ignis Sport museli ukončit svoji pouť už po třetí erzetě kvůli technice.

Jaroslav Pešl - Roman Pešek (Mitsubishi Lancer Evo IX) - EPLcond Rally Agropa Pačejov 2013

Pešl s Peškem odjížděli na šestý podnik sprintového šampionátu posilněni dobrým výsledkem z předchozího závodu v Kostelci, kde skončili nejvýše v celé sezoně - třetí ve třídě. A na to dokázali navázat na Rally Pačejov. Od začátku se Pešl s Peškem drželi v první desítce absolutního pořadí a na třetím místě ve své třídě 3. Posádka JP Motorsport teamu nakonec dojela celkově sedmá a ve své třídě bronzová, čímž vyrovnala nejlepší výsledek sezony z předchozího závodu. „Byl to pro nás pěkný víkend. Žádné větší krizovky jsme tentokrát neměli, jelo se nám celkem dobře, jsme spokojeni,“ chválil si závod pilot posádky Jaroslav Pešl, který měl z bedny ve třídě samozřejmě radost. „Byl jsem moc rád, že jsem letos poprvé porazil Roberta Kořístku, i když víme, že měl nějaké problémy a byl asi dvakrát venku z trati. Naopak mě trochu mrzelo, že jsem více nepotrápil Láďu Barvíka, který skončil před námi druhý a na něhož nám chybělo dvaadvacet vteřin. Snad ho příště proženeme více,“ pousmál se 33letý závodník z Valašského Meziříčí. Po závodě nezapomněl poslat díky svému týmu, který si na Rally Pačejov odvedl své. „Naši mechanici odvedli super práci, měli celkem dost starostí a všechno zvládli skvěle. Takže jim určitě patří velký dík.“ Po druhém třetím místě za sebou se Pešl s Peškem ve své třídě posunuli na průběžné třetí místo celkově. „Tohle by bylo skvělé udržet i v posledních dvou závodech, to bude náš hlavní cíl,“ přeje si Jaroslav Pešl.

Svoji premiéru na Rally Pačejov si odbyla Pavlína Tydlačková, která stejně jako minulé v Kostelci jela s Davidem Zacharem. „Na soutěž jsme odjeli už ve čtvrtek po obědě s Davidem a navíc i s Rudou Kouřilem. S Rudou a jeho historkami z rally byla cesta hodně veselá,“ přiblížila začátek svého prvního Pačejova pilotka posádky Suzuki Ignis Pavlína Tydlačková. Na šestém podniku sprintového šampionátu však bohužel nebylo souzeno posádce Tydlačková – Zachar dojet do cíle. „Už při technických přejímkách před závodem jsem pocítila křápání z pravé přední strany vozu, tak že už tady jsem takzvaně ´čula´ nějakou zradu,“ řekla jezdkyně a bohužel se jí špatná předtucha později v závodě vyplnila, když stihla odjet jen tři zkoušky.

I v oněch třech testech si ale posádka dost solidně zařádila. „Jednička i dvojka pro nás byly celkem dobré, teda až na ten tankodrom na první zkoušce. Časy jsme měli celkem v pohodě, nebylo to nejhorší. Menší problém jsme si přivodili ve trojce, kde jsme na jednom z horizontů skočili skoro jako s Micákem, nicméně jsme erzetu i přes některé neshody v rozpisu dokončili,“ popsala Pavlína těžkosti ve třetím testu. Ten byl nakonec také posledním, který na Rally Pačejov absolvovala.

Do čtvrté RZ už posádka Ignisu s číslem 73 nenastoupila. „Na přejezdu do čtvrté RZ se bohužel mé obavy potvrdily a auto již nebylo schopné startovat. Poloosa, možná i následkem skoku, svou práci pro tento závod vzdala. Celkem mě to zamrzelo, ještě když to bylo dlouhých 400 kilometrů od baráku, ale i tohle je rally,“ posteskla si mladá jezdkyně nad předčasným koncem v soutěži. „Potěšilo mě aspoň to, že kluci závod zvládli s velkým úspěchem ve své třídě 3. My se teď pověnujeme opravě Ignisu a čekají nás Jeseníky, které jsou zatím pro mě zakleté. Doufám, že do třetice tu smůlu letos prorazíme,“ přeje si Pavlína Tydlačková.

Miroslav Vebr
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist