www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 24. dubna 2024, Svátek má Jiří, zítra Marek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 13 - Enteria Rally Příbram (MMČR)

Černý s Kohoutem oslaví titul na domácím hřišti

4. října 2013 • 09:00

Peugeot 208 R2 týmu Peugeot Černý Racing má před sebou start na domácí Rally Příbram. V servisu už ale bude stát i nový Peugeot 208 T16, vůz kategorie R5.

Pavel Kohout - Jan Černý

Honza Černý s Pavlem Kohoutem se po loňském úspěchu v mistrovství Evropy v rally, kde získali titul mezi dvoukolkami, a zisku titulu mistrů ČR v kategorii 2 WD, letos opět vydali do domácího Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky v rally s dvoukolkou, tentokrát se zbrusu novým Peugeotem 208 kategorie R2. Zadaný cíl pro tým na začátku sezony byl jednoznačný, a to obhajoba titulu mistrů ČR v kategorii 2 WD s novým, byť výkonově slabším vozem. Sezona 2013 rozhodně nebyla pro tým Peugeot Černý Racing jednoduchá, a ne vždy se dařilo, jak by si všichni představovali. Úspěch se ale dostavil a Jan Černý s Pavlem Kohoutem a Peugeotem 208 R2 ve dvou soutěžích zvítězili mezi dvoukolkami a zejména vítězství na Barum Rally v silné evropské konkurenci celý tým nadchlo. Už v cíli Barum Czech Rally Zlín bylo zřejmé, že Černý s Kohoutem předčasně získají titul mistrů ČR v kategorii 2 WD. Přesto se tým Peugeot Černý Racing vydává na poslední dvoudenní českou soutěž roku 2013 do Příbrami.

„Startovat doma v Příbrami je každý rok moc příjemné a já si to nechci odpustit ani letos. Mám velkou radost, že se nám podařilo obhájit titul mistrů ČR, a že to můžeme s týmem oslavit právě na domácí rally před našimi fanoušky, kamarády a rodinami. Všem děkuji za podporu, kterou nám letos věnovali, a tenhle závod je takové poděkování a oslava titulu. Určitě to ale neznamená, že bychom tady chtěli jet nějak pomalu. To rozhodně ne. Chceme opět ukázat možnosti našeho Peugeotu 208 R2 na uskákaných českých tratích, chceme být mezi nejrychlejšími dvoukolkami a jet i rychle v absolutním pořadí. Loni jsme tady byli s dvoukolkou dokonce na pátém místě absolutně, ale to je letos nejspíš nereálné. Rozhodně ale chceme pozlobit i soupeře se silnějšími vozy. Chci také pozvat všechny fanoušky do naší servisní zóny, kde budeme mít v české premiéře vystavený nový Peugeot 208 T16 R5. Je to krásné závodní auto, tak se za námi přijďte podívat,“ zve do Příbrami Jan Černý.

Rally Příbram je poslední soutěží MMČR v rally v tomto roce, o titulu mezi „dvoukolkáři“ už je rozhodnuto, ale bojovat se bude o titul absolutního mistra ČR v rally. Dramatický náboj tak soutěži rozhodně nebude chybět. Nechybělo ale mnoho a oblíbená soutěž s dlouholetou tradicí se možná ani nemusela uskutečnit. „Za přípravou letošní Rally Příbram je obrovské nasazení mnoha lidí, kteří museli opravdu hodně pracovat na tom, aby se rally uskutečnila. Je to v dnešní době hodně složité, zajistit potřebné finance, povolení a lidi pro pořádání rally, a s Příbramí to nevypadalo vůbec dobře. Chci veřejně za jezdce poděkovat všem lidem z organizačního výboru Rally Příbram, kteří soutěž připravovali a pracovali na ní. Chci také pozvat fanoušky do Příbrami a do množství pěkných diváckých míst, kde podle mě letos uvidí pěknou soutěž a množství krásných aut všech kategorií a typů, a současně je požádat o ukázněnost na téhle i na všech dalších rally. Bez sebedisciplíny a používání vlastního rozumu by se nedala uskutečnit prakticky žádná sportovní akce, a já věřím, že do Příbrami přijedou jen fanoušci ukáznění. A přijďte se určitě podívat i na novou R5 u nás v servisu, je to krasavec,“ dodává Pavel Kohout, spolujezdec Jana Černého.

Enteria Rally Příbram odstartuje slavnostním startem v pátek 4.10. v podvečer z náměstí v Příbrami a ve dvou etapách čeká na soutěžící celkem 14 měřených úseků o celkové délce přes 130 ostrých kilometrů. Tým Peugeot Černý Racing zve všechny k návštěvě Rally Příbram, kde bude v české premiéře k vidění zbrusu nový soutěžní speciál Peugeot 208 T16 R5.

Peugeot Černý Racing
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist