www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 13 - Enteria Rally Příbram (MMČR)

Štajf chce v Příbrami oslavit titul kvalitním výkonem

4. října 2013 • 11:00

Letošní mistrovský titul mezi produkčními vozy si zajistili Vojtěch Štajf s Františkem Rajnohou již na nedávné Barum Czech Rally Zlín. Přesto se tato dvojice Subaru Czech Duck Racing Teamu objeví i na nadcházející Rally Příbram, kde by její účinkování mělo být zejména poděkováním partnerům i fanouškům za podporu v celé sezóně.

Vojtěch Štajf - František Rajnoha, Subaru Impreza STi - Barum Czech Rally Zlín 2013

Zatímco pro spolujezdce úspěšné posádky Františka Rajnohu byla domácím podnikem nedávná Barumka, pilot Vojtěch Štajf to má mnohem blíže do Příbrami, kde se odehraje závěrečné dějství letošního Mezinárodního mistrovství České republiky v rally. „Povezeme na autě sympatické startovní číslo 7 a já doufám, že to pro nás bude sedmička šťastná,“ usmívá se optimisticky naladěný pražský jezdec. „Původně jsme ani neměli tuto soutěž sami v plánu a chtěli půjčit náš vůz novopečenému šampiónovi sprintrally ve třídě 3, talentovanému Miroslavu Jakešovi. S ním jsme spolupracovali již loni a připadalo nám vhodné, aby se mistr republiky svezl s naším mistrovským autem. Okolnosti nakonec ale rozhodly jinak - oba Mirkovi spolujezdci mají v daném termínu jiné povinnosti a sám mladý jezdec se chce zejména soustředit na boj o titul absolutního sprintového mistra. No a tak jsme se s Františkem nakonec dohodli, že odstartujeme my. Minulá soutěž nám nevyšla zcela podle našich představ, a tak si hodláme spravit chuť a hezky se svézt.

Samozřejmě chceme potvrdit pozici letošního nejlepšího produkčního vozu v šampionátu, ale na soutěži to nebudeme mít vůbec snadné. Zejména po ránu budou tratě náročné, pojede se v chladném počasí a vozovky mohou být místy i dost kluzké. Tentokrát ale víme, že by nás nezaskočila ani mokrá trať – na rozdíl od Barumky tady totiž můžeme použít i klasické mokré gumy, na které jsme dlouhodobě zvyklí. Chceme opět vyhrát Pirelli Cup, a tak jsme rádi i za to, že nám s volbou pneumatik bude pomáhat i posila. S Vladimírem Zelinkou bude totiž v autě sedět velezkušený Julius Gál, protože Petr Behro si vyzkouší spolujezdecký post v rámci Poháru ČR v rally.

Já ale věřím, že mokré obutí nebudeme ani potřebovat. Zkrátka že bude počasí slunečné, což bych si přál i kvůli divákům. V příjemné kulise se vždy lépe závodí a tentokrát se navíc sešla velmi zajímavá a pestrá startovní listina. Organizátorům se totiž podařilo zajímavě propojit v programu hned několik atraktivních šampionátů, což by mohla být jedna z cest do budoucna rally. Divák bude mít díky tomu možnost porovnávat jízdu mnoha velmi odlišných vozů, od historických embéček přes starší wéercéčka až k moderním speciálům. Ty by měly samozřejmě tvořit vrchol a my se těšíme, že Vašek Pech, se kterým máme společného hlavního technika Honzu Kubíčka, dokáže pořádně potrápit i mistra Evropy Jana Kopeckého.

Naším úkolem bude samozřejmě především dojet do cíle a nepřidělat zbytečně práci našim mechanikům nějakou havárií. Přesto ale nehodláme hrát druhé housle. Musíme dobře reprezentovat Subaru Czech Duck Racing Team také proto, že Petr Kačírek ve stejném termínu závodí na okruhu v Brně a my tak budeme tentokrát v týmových barvách jediný vůz na trati. Dobrým výkonem chceme i poděkovat za podporu v celé sezóně našim příznivcům a partnerům, a to včetně společnosti Rockstar, která nám letos hodně pomáhala a jejíž logo na autě díky narychlo domluvenému startu naší posádky tentokrát chybí,“ uzavírá Štajf.

Téměř vše bylo již řečeno, nezbývá tedy než pozvat všechny fanoušky na tratě Rally Příbram i do týmového zázemí Subaru Czech Duck Racing Teamu. V obou případech samozřejmě zejména díky hatchbacku Subaru Impreza WRX STI startovního čísla 7, který povede mistrovská posádka Vojtěch Štajf – František Rajnoha!

Karel Špaček
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist