www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR 06 - Impromat Rallysprint Kopná

Kopná - Volfovi s Novákem pšenka nekvetla

11. července 2006 • 12:30

I když je pro Jiřího Volfa s Petrem Novákem Rallysprint Kopná jednou z nejoblíbenějších soutěží sezony, tento závod v posledních letech Jurovi nepřeje.

Loni musel brněnský jezdec Kopnou úplně vynechat a předloni, kdy zde startoval ještě se Škodou Octavia WRC a navigátorem Billy Latifem, odstoupil krátce po startu druhé rychlostní zkoušky. Letos nastupovali Jura s Novasem na start sprintu z průběžně druhé pozice v šampionátu a chtěli rozšířit své bodové konto, ovšem už na třetí rychlostní zkoušce jejich Mitsubishi Lancer Evo 8 v barvách týmu NTS Plzeň - Gassner Rallisport spolkla záludná škarpa.

Přitom na trati pátečního slušovického prologu do soutěže vstoupili Jirka s Petrem slibným šestým časem absolutně a pátým mezi posádkami bodujícími do hodnocení MČR sprintrally a šestí (4. v MČR) byli i na úvodní sobotní RZ Kopná I. Na třetí rychlostní zkoušce ale pouť bílo-modro-červeného Lanceru po valašských kotárech skončila.

„Nejhorší je, že to bylo v místě, kde se nejede nijak vysokou rychlostí. Při náletu dolů jsme šli později na brzdy, v předchozí zatáčce jsem to strčil trochu víc do vnitřku, nejspíš jsme zavadili o pahýl tyčky, které pořadatelé zatloukají podél tratí při Barumce, a v následující zatáčce nás stáhla škarpa. Bohužel, stejně jako v Hustopečích, jsme z ní nedokázali vyjet bez pomoci,“ smutnil Jiří Volf.

„Když nás po otevření tratě vytáhli, byl na první pohled patrný pouze naštípnutý ráfek pravého předního kola a s autem jsme dojeli po vlastní ose do servisu. Abychom ale smůly neměli málo, při přípravě vozu na další závod se ukázalo, že je poškozené řízení a bude nutná relativně nákladná oprava.“

„Odstoupení mě strašně moc mrzí kvůli týmu a mechanikům, kteří opět odvedli skvělou práci a do poslední chvíle před startem auto dolaďovali a měnili poloosu. Samozřejmě mě neúspěch mrzí také kvůli Novasovi, pro něhož je Kopná domácí soutěží. Na kontě tak máme druhý neúspěch sezony a díky tomu i nůž na krku, protože teď už musíme dojet všechno. Přitom nás čekají ještě velice těžké soutěže, ať jde o Pelhřimov, Vyškov nebo Vsetín,“ pokračoval Jirka Volf.

Dalším startem posádky Jiří Volf - Petr Novák bude III. Rallye Pelhřimov - Memoriál Tomáše Vojtěcha, která se uskuteční ve dnech 28. - 29. července 2006.

Jiří Volf Media Service
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist