www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 14 - Schneerosen Rallye

Milan Obadal s Ivem Vybíralem zahájili sezonu vítězně

9. března 2014 • 21:40

Milan Obadal s Ivo Vybíralem usedli v loňské sezoně naposledy do soutěžního vozu při Mikuláš rally ve Slušovicích. Zimní přestávka se zdála oběma klukům velmi dlouhá a nekonečná a tak si ji snažili krátit, jak se jen dalo.

Milan Obadal - Ivo Vybíral (Honda Civic Vti) - Schneerosen Rallye 2014

„Během zimní pauzy jsme se společně s Milanem snažili trošku zlepšit kondičku a shodit nějaké to kilo. Chodili jsme běhat, posilovat, ale také trénovat do olomoucké motokárové arény,“ odtajnil velké přípravy na novou sezonu Ivo Vybíral. Po prošoupaných pěti párů bot od běhání a propocených devětadevadesáti triček z posilovny (devadesát triček Milan vs. devět triček Ivo) si Milan s Ivem řekli dost a začali se poohlížet po soutěži, kde by se mohli svézt. Do oka jim padla Schneerosen Rally, což je „druholigová“ soutěž v Rakousku.

„Závod v Rakousku jsme si vybrali právě kvůli velké zimní pauze u nás v Česku. Hlavním důvodem bylo to, že jsme se chtěli s Ivem opět dostat do závodního tempa, oprášit rozpis a natestovat nějaké kilometry před domácí Valašskou rally, která startuje na začátku dubna,“ uvedl Milan k prvnímu startu letošní sezony.

Stejný nápad však měly i další české posádky a tak se v jednom servisním areálu potkával Milan Obadal s Václavem Lichovníkem a Lukášem Nekvapilem. Perličkou rakouské soutěže byl tedy trojboj zahraničních, rozuměj českých posádek s vozy japonské značky Honda. „Ano, je pravda, že jsme se v závodě proti sobě postavili tři české posádky s Hondami Civic VTi a bojovali jsme o rakouské vítězství v nově vypsané třídě RC 11.1 (místo RC5), kterou nám pořadatel přidělil, to bylo docela úsměvné,“ potvrdil neodvratitelný fakt Ivo.

Jedenáct rychlostních zkoušek, krásné počasí, příjemná atmosféra a na konci dne i nový pohár do sbírky na poličku. „Hned na první erzetě mohlo být pro nás po závodě, protože asi kilometr po startu jsme naletěli trochu rychleji do jednoho z odbočení a auto se nám svezlo do příkopy. Naštěstí jsme se dostali zpět na cestu, ale ztratili jsme docela dost vteřin. Bohužel hned v 3.RZ zastavila Vencu Lichovníka technická závada (prasklá poloosa) a o zkoušku později vylétl Lukáš Nekvapil mimo trať a my se s štěstím dostali na první pozici, kterou jsme udrželi až do konce závodu. Jinak soutěž se nám velice líbila, vše fungovalo na jedničku i díky týmu Petra Koláře, který nám skvěle nachystal auto. První místo v cíli, bylo už jen třešničkou na dortu,“ shodují se po závodě Milan s Ivem.

Úvodní start sezony zvládl Milan Obadal s Ivem Vybíralem úspěšně a prošoupané tenisky s propocenými triky asi opravdu k něčemu byly. Nyní si budou oba kluci vychutnávat měsíc slávu z Rakouska. „Naší další soutěží bude domácí Valašská rally, na kterou bychom chtěli touto formou pozvat všechny fanoušky rallysportu. Bude se opravdu na co koukat, přijďte fandit,“ vzkazují Milan s Ivem.

Miroslav Vebr ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist