www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 06 - Rally Rožňava

V Rožňavě obhájil Gavlák

13. července 2006 • 02:00

Pouhopouhých třicet posádek se vydalo vstříc ústretám třetího uskutečněného podniku letošního slovenského šampionátu. Rally Rožňava se původně měla jet na počátku června, nakonec se pořadatelé rozhodli soutěž přesunout přesně o měsíc později do termínu, kterého se vzdala Seat Rally Banská Bystrica.

Na startu se objevili všichni letošní kandidáti na titul slovenského mistra. Z v současnoti početně velmi slabé slovenské špičky chyběli letos pravidelně absentující Tibor Cserhalmi a Michal Riečica, místo nich se však objevili hosté ze zahraničí - Grzegorz Grzyb s Mitsubishi Lancer Evo VIII a Emil Triner se Škodou Fabií Kit Car.

Pořadatelé připravili na posádky 150 ostrých kilometrů na čtrnácti rychlostních zkouškách, které se ale jely pouze na dvou klasických úsecích nedaleko Rožňavy. Naštěstí pořadatelé přidali i okruh přimo v Rožňavě vyznačující se velmi kluzkým asfaltem.

A i tentokrát právě okruh rozhodoval. Od úvodních rychlostních zkoušek si to rozdávalo trio Béreš jun., Gavlák a Grzyb. Hlavně díky technické zkoušce Uhorná pak Béreš utekl svým největším soupeřům až na třicet vteřin.

Hned na první zkoušce druhé etapy však své vedení ztratil. Touto zkouškou byl právě rožňavský okruh a Ďodi zde v jedné levotočivé zatáčce trefil barák a ztratil spoustu drahocenných vteřin. Také při druhém průjezdu okruhem poztrácel Béreš díky uklouzanému asfaltu spoustu vteřin a přišel tak o naděje na vítězství. To si připsal letos ve velmi dobré formě jedoucí Peter Gavlák s Mitsubishi Lancer Evo IX, který tak obhájil své loňské poněkud podivné prvenství, kdy byla řada jeho soupeřů administrativně odstraněna ze soutěže.

Stříbrnou příčku nakonec přeci jen vybojoval Jožka Béreš a udržel se ve vedení v rámci slovenského šampionátu, v Rožňavě třetí Grzegorz Grzyb je zatím celkově druhý. Čtvrtou příčku držel odp očátku Emil Triner, na RZ 12 však musel odstoupit kvůli poruše poloosy.

Dalším podnikem slovenského šampionátu měla být Rally Prešov, včera však byla definitivně odvolána. Dalším plánovaným podnikem by tak mohla být až zářijová Suzuki Autosalon Rally v Nitře.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist