www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 6. května 2024, Svátek má Radoslav, zítra Stanislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 06 - Rallye du Rouqerque

Katastrofální pohroma favoritů, překvapivý vítěz

13. července 2006 • 14:00

Dalším podnikem letošního francouzského šampionátu byla Rally du Rouquerque, která našla své sídlo v Aveyronu ve středních Pyrenejích. Teprve na čtvrté soutěži země galského kohouta se z vítězství radoval někdo jiný než dosavadní suverén celé sezóny a bývalý mistr světa ve sjezdu na horských kolech Nicolas Vouilloz.

V na letošní poměry celkem chudé startovní listině chyběl největší Vouillozův soupeř Patrick Henry, s jehož pokračováním v letošním seriálu s Xsarou WRC od PH Sportu to nevypadá zrovna nejrůžověji. Naopak, jako předjezdec se společně se svou přítelkyní objevil Sébastien Loeb s Citroënem Xsara WRC od Kronosu.

Od úvodní zkoušky tak jasně kraloval Nicolas Vouilloz a potvrzoval roli největšího favorita soutěže. Podobně si druhou příčku držel David Salanon a třetí Jean-Marie Cuoq.

Poslední čtyři rychlostní zkoušky však byly pro všechny favority pohromou. Nejdříve poslal mimo trať svůj Peugeot 206 WRC David Solonon, tři zkoušky před cílem pak hodně rozbil svou 307 WRC dosud vedoucí Nicolas Vouilloz.

Do čela se tak dostal Cuoq s minimálním náskokem na Jerome Grosset-Janina s Peugeotem 307 WRC, třetí Cédric Robert již ztrácel přes dvě minuty. Na poslední zkoušce však neustál vedení ani Cuoq, čímž spadlo vítězství v celé soutěži do klína Grosset-Janinovi.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
14.07.2006 11:30
Ricardo - moderátor
Hmm, tak v tom případě je nekde chyba. Zkusim zjistit vice:-)
14.07.2006 09:53
notorick
Saturday, 10 September 2005

Mistr světa v rallye Sébastien Loeb využil přestávky v automobilových soutěžích ke svatbě. Jednatřicetiletý Francouz se dnes odpoledne v kostele ve východofrancouzském Toulu oženil se Séverine Ményovou, kterou si k oltáři přivezl stylově - ve svém soutěžním voze Citröen Xsara WRC.
Za jeho volantem letos Loeb vyhrál již osm z jedenácti závodů seriálu mistrovství světa a je na nejlepší cestě obhájit titul šampiona. Líbánky si však novomanželé moc dlouho neužijí, protože už v příštím týdnu jezdce čeká Britská rallye.

V Toulu dnes měli Loeb a jeho o čtyři roky mladší přítelkyně církevní obřad, civilní by se měl uskutečnit později ve Švýcarsku nedaleko Basileje, kde dvojice žije.


14.07.2006 09:47
notorick
já žiju v tom, že se s ní oženil
14.07.2006 09:38
Ricardo - moderátor
On ale nikdy neměl manželku. Vždycky to byla jen přítelkyně... Aspoň zatím určitě.
14.07.2006 08:48
notorick
Sebastien Loeb už má při manželce i přítelkyni s kterou jezdí na závody?
toplist