www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 24. dubna 2024, Svátek má Jiří, zítra Marek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 14 - Historic Vltava Rallye

Rallye Vltava: Závěr páteční etapy potvrdil dosavadní pořadí

17. května 2014 • 10:15

Rychlostní zkoušky 4 a 5 nijak nezamíchaly pořadím 23. Historic Vltava Rallye ani 49. Rallye Šumava Klatovy. Do hry však vstoupil déšť a dílčí časy tak odpovídaly také tomu, jak si s těžkými podmínkami která posádka poradila.

[

Liukkonen - Suhonen, Mercedes 190 - Rallye Vltava 2014, foto: J.Jiřík

Až na závěrečné rychlostní zkoušce úvodní etapy našel Švéd Mats Myrsell přemožitele mezi účastníky ME historických vozů. Porazil jej jeho krajan Johnsen, jedoucí též s vozem Porsche 911, stačilo to ale jen na mírné snížení Myrsellova výrazného náskoku v čele 23. Historic Vltava Rallye. Třetí je po pátku Fin Liukkonen (Mercedes), o čtvrtou příčku v hodnocení ME svádí boj Maďar Wirtmann (Ford Escort) se Švédem Söderbergem (Opel Ascona). Kategorii 1 vede Fin Norrgard (BMW 2002TI) , kategorii 3 jeho krajan Wilkman (Triumph TR8).

V národním šampionátu nadále vládne Kalista (Subaru), přestože podle vlastních slov po celou etapu vždy volil nevhodné pneumatiky. V bitvě „béčkových žigulíků“ o stříbro se finále lépe vydařilo Karlíkovi, který se díky tomu posunul před Vyorálka. Třetího mušketýra se stejným vozem Hostaše v závěru dne překonal Hustý, který vede v rámci MČR HA kategorii 2.

Karel Špaček
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist