www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 14 - Historic Vltava Rallye

Vltava: Jasno i mezi historiky?

17. května 2014 • 14:40

Již v úvodu sobotní etapy začalo být jasněji také v průběžném hodnocení letošní Historic Vltava Rallye. K prvenstvím mezi historickými vozy jasně směřují Kalista a Švéd Myrsell.

Mats Myrsell - Esko Junttila, Porsche 911 RS - Rallye Vltava 2014, foto: J.Jiřík

Mezi zájemci o evropské body v 23. Historic Vltava Rallye jsou na tom nadále nejlépe švédské posádky s elegantními vozy Porsche 911. Ke svému prvnímu klatovskému vítězství směřuje Mats Myrsell, k prolomení smolné série svých vystoupení na 'Vltavě' a k stříbrnému věnci se blíží Anders Johnsen. Prokletí posádek na třetím stupínku potvrdil Liukkonen, který odstoupil na RZ 7, na pódiovém umístění nově v polovině sobotní etapy figuruje Maďar Wirtmann.

Domácí šampionát historických vozů s přehledem ovládají Jiří Kalista s Michalem Šofrem (Subaru Legacy RS), o další posty však zuří vyrovnaná bitva. Po RZ 9 si v něm nejlépe vede Karlík (Lada VFTS), k útoku ale zatroubil Bělohradský (BMW 318iS) a posunul se na třetí pozici před Hostaše (Lada VFTS). Daří se i lídrovi kategorie 2 Hustému (Alfa Romeo 1750 GTAm), ten už přeskočil v průběžném pořadí Vyorálka. V cíli soutěže jsou první posádky historických vozů očekávány po půl šesté.

Karel Špaček
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist