www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 4. května 2024, Svátek má Květoslav, zítra Klaudie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME 14 - Sibiu Rally Romania - ZRUŠENO

Letošní mistrovství Evropy definitivně bez Sibiu Rally

29. května 2014 • 13:00

Seriál mistrovství Evropy roku 2014 bude definitivně obsahovat jen jedenáct soutěží. Po odložení únorové Sibiu Rally v Rumunsku nyní bylo oznámeno, že tato soutěž už do kalendáře nebude znovu zařazena, a to bez náhrady.

Balkánská soutěž měla letos přejít ze šotoliny na sníh a účastníky lákala na atraktivní úseky na legendární horské silnici Transfagarasan. Bohužel podnik musel být na poslední chvíli odvolán, údajně kvůli nepřízni počasí, konkrétně skrze nadměrné sněhové přívaly.

Od té chvíle se Eurosport Events, promotér seriálu FIA ERC, snažil s pořadateli Sibiu Rally najít řešení, jak podnik v seriálu udržet. Na stůl se dostala varianta, že by se soutěž odjela jako kompletně asfaltový podnik v první polovině října. Nový termín a formát podléhal schválení Eurosport Events, organizátoři Sibiu Rally však bohužel nebyli schopní dostát podmínkám daných promotérem a ten oznámil vyřazení podniku ze seriálu Rally komisi FIA na jejím zasedání 28. května. Soutěž tak nyní definitivně vypadává z evropského šampionátu.

Body do seriálu se tak bude rozdělovat na celkem jedenácti soutěžích. Podle stávajících pravidel se posádkám budou započítávat čtyři nejlepší výsledky v prvních šesti soutěžích kalendáře a čtyři nejlepší výsledky ze zbývajících pěti soutěží. Koordinátor ERC, pan Jean-Baptiste Ley, k nastalé situaci říká: „I přes intenzivní práci s rumunskými organizátory bylo pro Sibiu Rally Romania nemožné zajistit rally v říjnovém termínu na úrovni odpovídající standardu FIA ERC. Nicméně zatímco některé strany to vnímají jako smůlu, dostáváme na druhé straně od jezdců a týmů zprávy, že redukovaný kalendář je pro ně příznivý v otázce nákladů a logistického plánování.“

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
29.05.2014 16:17
Plhus
Smůla to byla v zimě,teď je to jenom dobře! I tak si myslím, že to měli nechat v létě a na šotolině.
toplist