www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 14 - Rally Vyškov (MČR-S)

Vyškovská rally zahajuje příjem přihlášek

7. srpna 2014 • 10:00

Ticho v éteru udržovalo celou rallyovou komunitu dlouho v nejistotě. Události posledních dnů však daly všem pochybovačům, kteří konání letošní vyškovské rally zpochybňovali, jasný signál. Ke konci minulého týdne byla Svazem rally schválena zvláštní ustanovení, jejichž zveřejnění naplnilo podmínku k zahájení příjmu přihlášek. A jelikož trať „posvětil“ i zástupce Asociace jezdců rally, návrat vyškovské rally lze definitivně považovat za realitu.

XXII. Rally Vyškov se uskuteční v sobotu 6. září 2014 jako čtvrtá soutěž letošního Timeseal Mistrovství ČR ve sprintrally a pátý díl Poháru ČR v rally. Vypsaný je také Pohár pořadatele, který umožňuje účast zahraničním posádkám a majitelům soutěžní techniky, jež nesmí bodovat v žádném z vypsaných seriálů (například nejmodernější speciály WRC s objemem motoru 1,6). „Účastníci poháru pořadatele dostanou možnost zúčastnit se rally za zvýhodněných podmínek a s nižším startovným,“ informoval předseda Hanáckého rally klubu Vyškov Ing. Ladislav Petráš.

Páteř letošní vyškovské rally tvoří osm rychlostních zkoušek na čtyřech úsecích o souhrnné délce 70 km. Právě trať se stala cílem nedávné inspekce Asociace jezdců rally, kterou zastupoval zkušený rallyový spolujezdec Tomáš Plachý. Jeho kladný posudek ve vztahu k bezpečnostní a sportovní úrovni rychlostních zkoušek znamenal poslední díl do skládačky, vedoucí ke schválení zvláštních ustanovení rally. „Formát soutěže obsahuje úseky z předchozích ročníků vyškovské soutěže. Finální podoba odpovídá současným možnostem pořadatele, na nichž se negativně projevily komplikace s povolením průjezdu vojenským prostorem a nejistota kolem podoby závodu,“ tvrdí dlouholetý „soutěžák“ a člen výboru asociace. Dle jeho názoru slibuje nejhodnotnější zápolení rychlostní zkouška Kuchlov, umístěná za závory vojenských lesů. „Charakterově se podobá některým „erzetám“ z Barum rally – třeba Pindule nebo Semetínu. Je velmi úzká s řadou nečistot a hodně zrádná,“ představuje nejlepší chod připravovaného „menu“ Tomáš Plachý. Na další informace k připravené trati je však prozatím brzy. Odtajnění mapy plánují organizátoři až na poslední týden před startem.

A jaká je v pořadatelském týmu nálada přibližně měsíc před zahájením soutěže? Organizátoři dotahující do zdárného konce poslední chybějící povolení a pokračují v jednáních s potenciálními sponzory. Konání rally už sice „zachránila“ dvojnásobná dotace z rozpočtu města Vyškova v souhrnné hodnotě 80 000 Kč, získání dalších prostředků by však pořadatelům umožnilo další zkvalitnění služeb pro soutěžní posádky i diváky. „V našem programu prozatím chybí například páteční představení posádek, které bylo dlouhá léta příjemným společenským zahájením soutěže. V případě finanční injekce však rádi na společenské stránce naší akce zapracujeme,“ tvrdí ústy Ladislava Petráše organizační tým.

Aktuální informace o XXII. Rally Vyškov včetně všech důležitých dokumentů naleznou soutěžní posádky, novináři i ostatní nadšenci na oficiálních internetových stránkách Hanáckého rally klubu – www.rallyvyskov.cz. Všechna potřebná data jsou tradičně k dispozici také na webu mediálního partnera – www.autosport.cz.

Jiří Dokulil
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist