www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 14 - Rally Vyškov (MČR-S)

Duck Racing před Vyškovem

3. září 2014 • 16:15

Po měsíční přestávce se opět naplno rozjíždí mistrovství České republiky ve sprintrally. Jezdci týmu Duck Racing tentokrát míří do oblíbeného Vyškova, kde se sprinty pojedou po dlouhých čtyřech letech.

Na Hanou se vypraví pražský tým v kompletní sestavě. Po absenci v Pačejově, kdy bojoval v Mostě o poháry do okruhového MMČR, se vrací za volant bílo-modrého Subaru Petr Kačírek, jenž se před trojlístkem moravských soutěží drží na průběžném 11. místě v tabulce třídy 3.

Lumír Firla - 	Zdeněk Jůrka, Subaru Impreza STI - Rally Pačejov 2014

To jeho týmový kolega Lumír Firla, který nastoupí ve Vyškově se startovním číslem 25, je na tom před 22. ročníkem Rally Vyškov lépe a se 46 body okupuje průběžné třetí místo. Není žádným tajemství, že by se orlovský jezdec chtěl dostat ještě výše, vždyť na prvního Zimmermana ztrácí pouhých 9 bodů.

Ve Vyškově čeká na Petra Kačírka, Lumíra Firlu a jejich spolujezdce Jaroslava Jugase a Zdeňka Jůrku celkem 70 ostrých kilometrů na 4 měřených úsecích, přičemž každý absolvují dvakrát. V harmonogramu také nechybí obávaný račický skok, který v minulosti vyškolil nejednu posádku.

„Ve Vyškově jsem startoval pouze jednou, a to v roce 2010. Tamní soutěž se mi líbí, navíc organizace byla výborná, co si pamatuju. Letos jsem dojel ze dvou závodů pouze jeden, takže věřím, že to ve Vyškově pro nás dopadne co nejlépe a odvezeme si co nejvíce bodů. Obě auta jsou na sto procent připravena, tak doufám, že se nám budou vyhýbat i technické problémy, ale v rally člověk nikdy neví,“ řekl před vyškovskou rally Petr Kačírek.

„Vyškov je krásná soutěž, ale je také velmi náročná-obzvláště když zaprší. Pokud vydrží současné počasí, tak se máme opravdu na co těšit. Z okolních polí se vždy dostane na cestu spousty bláta a rychlostní zkoušky tak bývají pěkně uklouzané,“ dodal Lumír Firla.

První rychlostní zkouška začíná krátce před devátou ranní a cíl je naplánován lehce po čtvrté hodině odpolední.

Josef Hora
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist