www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 14 - Trotina Rally Krkonoše

Po havárii v Krkonoších zemřel Miloš Vágner

9. listopadu 2014 • 18:00

Dnes, tj. v neděli 8. listopadu 2014, havarovala při Rally Krkonoše posádka Miloš Vágner - Petr Gross na voze Škoda Fabia S2000. Miloš Vágner bohužel podlehnul následkům zranění, Petr Gross byl ve vážném stavu letecky transportován do nemocnice v Hradci Králové.

Redakce AutoSport.CZ se touto cestou připojuje k vyjádření upřímné soustrasti rodině a přátelům tragicky zesnulého Miloše Vágnera.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Níže připojujeme oficiální tiskové informace ZZS HK a pořadatele rally.

Tisková informace ZZS Královéhradeckého kraje

K tragické nehodě došlo dnes krátce po desáté hodině v rámci automobilové Rally Krkonoše. Jedna ze soutěžních posádek ve vysoké rychlosti vylétla v zatáčce z trati a se svým vozem narazila do zdi domu. Oba závodníci zůstali v bezvědomí uvězněni ve vraku. Zdravotnická záchranná služba Královéhradeckého kraje zajišťovala akci čtyřmi posádkami Rychlé lékařské pomoci. První z nich byla na místě nehody přibližně za minutu od výzvy pořadatelů. Zdravotníci ještě v průběhu vyprošťování zahájili rozšířenou resuscitaci zraněného řidiče a nezbytné základní ošetření poskytli rovněž jeho navigátorovi. Toho do své péče převzala během několika minut druhá z našich posádek.

Vzhledem k závažnosti stavu obou mužů byl na místo operačním střediskem vyslán rovněž vrtulník LZS z Hradce Králové. Zdravotní stav řidiče se ukázal jako kritický. Během téměř čtyřicetiminutové usilovné snahy našich zdravotníků mu zasahující lékařka zajistila dýchací cesty a napojila jej na umělou plicní ventilaci. Přestože záchranáři provedli veškeré možné úkony s využitím přístrojů a léků, nepovedlo se obnovit mužovu srdeční aktivitu a resuscitace byla neúspěšně ukončena. Rovněž druhý ze závodníků musel být napojen na přístroj pro umělé dýchání a po provedení všech nezbytných úkonů na místě byl letecky transportován do traumacentra ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové. Jeho stav při předání byl stabilizovaný, ale vážný.

Ivo Novák

tiskový mluvčí, Zdravotnická záchranná služba Královéhradeckého kraje, p. o.

Rally Krkonoše ukončena

Po vážné nehodě posádky Vágner Miloš - Gross Petr, startovního čísla 2 na rychlostní zkoušce 2 – Mostek byla Rally Krkonoše zrušena.

Dnes 9. listopadu 2014 došlo na rychlostní zkoušce číslo 2 k tragické nehodě posádky Vágner Miloš - Gross Petr, startovní číslo 2.Při nehodě byl vážně zraněn jezdec Miloš Vágner, který přes veškerou péči záchranných složek následkům těžkého zranění podlehl. Spolujezdec Petr Gross byl transportován vrtulníkem LZS do nemocnice.

Organizační výbor následně rozhodl, že rally bude ukončena.

Organizační výbor Rally Krkonoše

Vrchlabí 9. 11. 2014

-red-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist