www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 1. května 2024, Svátek má Svátek práce, zítra Zikmund

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 15 - testování SRT před Irskem

Evropští junioři získávali před Irskou rallye zkušenosti na asfaltu (+FOTO)

13. března 2015 • 08:00

ČK motorsport společně s pořadateli ÚAMK Automotoklubu Rallye Český Krumlov připravil v první polovině března dvoudenní test pro lotyšský tým Sport Racing Technologies.

test SRT před Circuit of Ireland 2015

Po úsecích rychlostní zkoušky Malonty, využívaných každoročně při českokrumlovské rallye, se ve dnech 9. a 10. března proháněly tři soutěžní speciály Peugeot 208 VTi R2 pilotované jezdci mistroství Evropy - Rusem Vasilijem Gryazinem a trojnásobným lotyšským juniorským šampionem Ralfsem Sirmacisem.

Do třetího peugeotu usedl teprve sedmnáctiletý Nikolaj Gryazin, jenž v letošním roce jede svou první sezonu v kariéře a zatím sbírá zkušenosti zejména v Lotyšsku. Na tamních soutěžích totiž můžou startovat mladiství jezdci bez řidičského průkazu.

Pro všechny juniory byla náročná trať malontské erzety doslova zkouškou ohněm. Kromě několika výletů mimo trať si vyzkoušeli také výměnu pneumatiky i jízdu na asfaltu, který byl zasypaný vrstvou zimního posypu.

Plnohodnotný test před třetím podnikem FIA European Rally Championship, dubnovou Circuit of Ireland Rally ve Velké Británii, splnil svůj účel a mladíci ujeli společně přes 400 kilometrů v ostrém tempu na asfaltovém povrchu, se kterým doposud měli minimum zkušeností.

Fotogalerie z testu SRT od Pavla Kacerovského

Pavel Kacerovský, ČK Motorsport
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist