www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME 06 - Rallye Vinho da Madeira

Gilles a Hervé Panizzi opět dohromady v kokpitu

30. července 2006 • 00:00

Po dramatickém odchodu bratří Panizziových z týmu Red Bull Škoda a po návratu Gillese za volant Peugeotu, který proběhl v rámci testování nového speciálu 207 S2000, se oba sourozenci spolu opět posadí do závodního vozu. Stane se tak na blížící se Rally Vinho de Madeira.

Gilles a Hervé Panizzi budou soutěžit coby hosté v Mistrovství Evropy s Renaultem Clio S1600, připraveným francouzskou společností Automeca Sport. S tímto týmem je úzce spjat počátek Gillesovy jezdecké kariéry.

„Moje současná spolupráce s týmem Automeca by se dala nazvat návratem ke kořenům. V roce 1990 jsme totiž společně absolvovali nejprve Alpine Rally, která tehdy byla součástí francouzského mistrovství, a poté Rally Antibes-Azure. Obě soutěže jsem absolvoval s Renaultem R5 Turbo ve skupině N1. Na tuto dobu vzpomínám velice rád, s tímto autem jsme později společně s Hervém vybojovali francouzský titul. Nyní se opět vracíme a v rámci testu pneumatik Michelin můžeme absolvovat portugalskou soutěž.“

Hervé sice původně oznámil ukončení své spolujezdecké kariéry po letošní Rally Catalunya, avšak možnost startu na portugalském ostrově se mu zdála natolik lákavá, že se nakonec rozhodl soutěž na Madeiře absolvovat: „V devadesátých letech jsme zde startovali s Peugeotem 306 Maxi a já mám na tuto rally dodnes výborné vzpomínky. Navíc bych se chtěl se svou kariérou rozloučit důstojněji, než na poněkud nepovedené Catalunyi,“ vysvětluje svůj portugalský start Hervé.

Na Madeiře se sejde velice silná sestava, která se bude tvrdě prát o přední pozice. Vedle bratří Panizziů se na start postaví také předloňský mistr Evropy Simon Jean-Joseph, který taktéž pojede s Renaultem Clio S1600. Pozvání přijal i úřadující evropský šampión Renato Travaglia, který v italském mistrovství startuje s produkčním mitsubishi, avšak tentokrát usedne do Peugeotu 206 S1600. Chybět samozřejmě nebude tovární tým Fiat, který připraví dva speciály Fiat Punto S2000 pro Giandomenica Bassa a Umberta Scandolu.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist