www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 3. května 2024, Svátek má Alexej, zítra Květoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

RSS a P2+ - EPLcond Rally Agropa Pačejov (RSS)

Další skvělý výsledek posádky Štolfa – Hawel

16. srpna 2015 • 08:00

Tři soutěže v krátkém časovém sledu absolvoval zkušený Jindřich Štolfa. Mezinárodní Rally Bohemia jel s vozem Škoda 130 L a se spolujezdcem Miroslavem Krčmářem. Kdo se byl podél trati rychlostních zkoušek podívat, mohl opět obdivovat nasazení a velmi pěknou jízdu ex-továrního pilota. V cíli boleslavské soutěže to znamenalo šestnácté místo absolutně v hodnocení Mistrovství Evropy a osmé v absolutním pořadí Mistrovství ČR historických vozů. Pro poháry si pak po absolvování 151 kilometrů rychlostních zkoušek přišla zmíněná posádka v kategorii E1.

Jindřich Štolfa - Zdeněk Hawel (Škoda 130 RS) - EPLcond Rally Agropa Pačejov 2015

Zanedlouho poté, pětadvacátého července, již posádka Jindřich Štolfa – Zdeněk Hawel odstartovala do 23. ročníku Rally Vyškov. Tentokrát s vozem Škoda 130 RS s cílem vybojovat co nejvíce bodů ve třídě 17. „Zpočátku nám šlo vše podle našich představ, když jsme se po třech erzetách drželi na druhé příčce „na dostřel“ vedoucímu Perníkovi. Krátce před cílem trojky to však „zarachotilo“ v převodovce a my jsme museli ze soutěže odstoupit ze dvaatřicátého místa celkově,“ vzpomíná na nedokončenou soutěž spolujezdec.

„Pačejov jsme měli původně pro časové zaneprázdnění vynechat, ale po nedokončeném Vyškovu jsme se dohodli na startu. Přivítalo nás extrémní teplé počasí, ale jinak byla EPLcond Rally Agropa Pačejov pěkná a povedená soutěž. Jeli jsme ji se sériovou převodovkou a drželi se na druhém místě. Leader naší kategorie Perník se však ocitl mimo trať, a to rozhodlo,“ pokračuje v hodnocení prázdninových soutěží Zdeněk Hawel. A pro podkrkonošskou posádku dvojnásob. Po bezproblémovém průběhu obsadili 32. místo v absolutním pořadí a zvítězili ve třídě 17. Po třech soutěžích patří dvojici Štolfa - Hawel ve třídě 17 druhé místo za ambiciózní posádkou Perník – Votava.

A na závěr dobrá zpráva pro příznivce Jindřicha Štolfy. Tým mechaniků si moc přál jeho start na slavné Barumce, protože jejich domovské sídlo je v Kojetíně. A Štolfa je vyslyšel. Nepojede však s eresou, ale se Škodou 130 L v měřené soutěži historiků. Zatím není definitivně rozhodnuto o spolujezdci. Pokud bude Zdeněk Hawel pracovně vytížen, zastoupí ho na sedadle spolujezdce opět Miroslav Krčmář.

Pavel Vydra
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist