www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 7. května 2024, Svátek má Stanislav, zítra Den vítězství

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 15 - Coates Hire Rally Australia

Sébastien Ogier vyhrál Rally Australia a stal se opět mistrem světa

13. září 2015 • 20:00

Sébastien Ogier vyhrál víkendovou Coates Hire Rally Australia a stal se potřetí v řade mistrem světa v automobilových soutěžích. O další kompletní stupně vítězů připravila Volkswagen penalizace pro Andrease Mikkelsena.

-

Online výsledky - Rally Radio

Diskuse k soutěži - Další informace ke Coates Hire Rally Australia

Sébastien Ogier - Julien Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) - Coates Hire Rally Australia 2015

-

Sébastien Ogier vyhrál víkendovou Coates Hire Rally Australia a stal se potřetí v řade mistrem světa v automobilových soutěžích. O další kompletní stupně vítězů připravila Volkswagen penalizace pro Andrease Mikkelsena.

Coates Hire Rally Australia přinesla jen další nudnou soutěž letošního ročníku mistrovství světa. I přes nevýhodné startovní pozice v prvních dvou etapách si trojlístek Volkswagenu počínal celkem suverénně a bezpečně se udržoval v popředí. Jediným, kdo jim byl schopen v prvních dvou etapách stíhat, byl Kris Meeke. I on věděl, že je to marný boj. Nejlépe o tom hovoří jeho slova v cíli první nedělní zkoušky: „V prvních dvou dnech jsem měl vyhodu ve startovní pozici. Odjel jsem dobrou zkoušku, pořád se snažím, ale v posledních dvou dnech jsme žili ve falešné realitě, tohle je skutečná rychlost Volkswagenu.“

Díky penalizaci Andrease Mikkelsena dokázal Kris Meeke zuby nehty udržet aspoň bronzový stupínek, což bylo v současné konstalaci maximem pro zbytek světa. Pátý skončil Hayden Paddon, který byl až na úvod pravidelně nejrychlejším Hyundaiem a díky vhodným podmínkám dokázal dokonce dvě rychlostní zkoušky vyhrát. Až za ním skončili Ott Tänak, stále nevýrazný Thierry Neuville a Dani Sordo, kterému se hodně dařilo v první etapě. I díky dobré startovní pozici dokonce tři zkoušky vedl, nakonec jej však zbrzdily technické problémy.

Posledním jezdcem s vozem WRC, který projel celou soutěž, byl devátý Elfyn Evans, který si jel vlastní závod, nikým neohrožován zepředu ani zezadu. Lorenzo Bertelli a Stéphane Lefebvre byli jediní z předních jezdců, kteří využili rally 2, oba však do té doby žádné zázračné výkony nepředváděli.

V rámci WRC2 zvítězil Nasser Al-Attiyah, jeho napínavý boj s Protasovem hodně ovlivnil předčasný start ukrajinského jezdce. Třetí skončil Abdullaziz Al-Kuwari. Soutěž nakonec dokončilo 21 posádek ze 26 odstartovaných.

-

- - - - - - - - - - - - - před startem - - - - - - - - - - - - -

V polovině září se světový šampionát v automobilových soutěžích vydává opět mimo evropský kontinent. Tím je předznamenána slabší účast, u protinožců se při Coates Hire Rally Australia postaví na start pouhých 26 posádek. Průběh celé soutěže můžete sledovat ŽIVĚ společně se serverem AutoSport.CZ.

Výsledky shakedownu

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist