www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

RSS a P2+ - Rally Jeseníky (RSS)

Rally Jeseníky 2015 ovládl Odložilík, stříbro vybojoval Dohnal

19. září 2015 • 22:00

Na třeří zářijový víkend připadl čtvrtý díl letošní Rally sprint série a poháru 2+, Rally Jeseníky. Společně se serverem AutoSport.CZ můžete sledovat ŽIVĚ, jak se bude posádkám dařit na tradičních rychlostních zkouškách v okolí Šternberka.

Výsledky Rally Jeseníky ON LINE --- Základní informace o Rally Jeseníky --- Diskuze k Rally Jeseníky

Roman Odložilík - Martin Tureček (Ford Fiesta R5) - Rally Jeseníky 2015 (foto: Jan Dušek)

Pohár pro absolutního vítěze 9. ročníku nezvykle prosluněných Jeseníků si po deštivé noci odváží dvojice Roman Odložilík - Martin Tureček. Ta si pro první místo v absolutním pořadí dojela s vozem Ford Fiesta R5 a s náskokem 10,1 vteřiny. Z mimořádně těsné bitvy o druhé místo nakonec jako vítěz vzešel Jan Dohnal a třetí místo získal Karel Trněný.

V pořadí již 9. ročník soutěže Rally Jeseníky všem fanouškům neúprosně burácejících motorů dopřál další mimořádně vyrovnanou podívanou. Zatímco první Odložilík získal náskok 10,1 vteřiny, časový rozdíl mezi druhým a čtvrtým místem je pouhých 0,7 vteřiny. Nejblíže k Odložilíkovi se nakonec dostal Jan Dohnal se svým mitfárou Jakubem Venclíkem v sedačkách vozu Ford Focus RS WRC. I když tuto posádku v první polovině závodu poněkud trápily starty, v té druhé se jí podařilo parádně zrychlit a dojet si pro první místo hned ve třech posledních rychlostních zkouškách za sebou.

Absolutně jí tak patří druhé místo, a to i díky předčasnému startu Karla Trněného na RZ 7, za který si vysloužil penále 10 vteřin. Absolutně tak jeho Fabia WRC dojela na třetí místo se ztrátou 0,5 vteřiny na druhého Dohnala. Na čtvrtém místě absolutně skončil loňský vítěz Rally Jeseníky Jaromír Tomaštík, který se v uplynulém roce zároveň stal leaderem českých rally sprinterů. Jeho ztráta na třetího Trněného byla jen 0,2 vteřiny.

S nejrychlejší „dvoukolkou“ dojela do cíle posádka Ondřej Bisaha - Petr Píža a svým výkonem si tak vysloužila nejen pohár za první místo v Rallysprint sérii, ale také putovní pohár Jiřího Skoupila, který se v Jeseníkách vyhlašuje na počest olomouckého závodníka. Absolutně pak nejrychlejší dvoukolce patří 11. příčka. Se ztrátou 51,4 vteřiny si pro druhé místo v rámci Rallysprint série dojel Egon Smékal za volantem vozu Citroën DS3 R3T. Na třetím místě se umístil Martin Vopatřil, který pilotoval Peugeot 208 R2.

Pomyslnou korunu pro krále historických automobilů si z letošních Jeseníků odváží Petr Němec, který se spolu se svým navigátorem Vladimírem Machoňem předvedl na voze VAZ 2105 VFTS. Dařilo se také známé dvojici Břetislav Enge - Lucie Engová, která skončila na druhém místě. Třetí místo si vyjel Petr Hustý, nejrychlejší „historik“ minulého ročníku Rally Jeseníky.

Na 9. ročník této soutěže se do Šternberka sjelo celkem 86 závodních posádek z původního počtu 93 přihlášených soutěžících. Cílovou rampou na šternberském náměstí projelo celkem 65 závodních vozů.

- - - - - - - - - - - před startem- - - - - - - - - - -

Na třeří zářijový víkend připadl čtvrtý díl letošní Rally sprint série a poháru 2+, Rally Jeseníky. Společně se serverem AutoSport.CZ můžete sledovat ŽIVĚ, jak se bude posádkám dařit na tradičních rychlostních zkouškách v okolí Šternberka.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist