www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 24. dubna 2024, Svátek má Jiří, zítra Marek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 15 - The Most Rallysprint Exhibition

Autodrom Most zve na premiérovou rally exhibici

29. října 2015 • 21:15

Doby, kdy bylo závodění v Mostě výhradně spojeno s okruhy, jsou dávno pryč. Tamější autodrom je dnes multifunkčním areálem, který skýtá možnosti pro řadu motoristických disciplín. A právě díky tomu nyní mostečtí organizátoři přicházejí s nultým ročníkem exhibice s rallysprintovým formátem.

The Most rallysprint exhibiton, jak se akce oficiálně nazývá, proběhne v areálu mosteckého autodromu v sobotu 14. listopadu. Diváci a účastníci se mohou těšit na čtveřici rychlostních zkoušek umístěných na polygonu s asfaltovými i šotolinovými pasážemi a rovněž v hlavním areálu autodromu, kde se pojede jak po trati samotného okruhu, tak po přilehlých obslužných komunikacích. Rallysprint bude mít organizačně velice kompaktní formát, v sobotu ráno proběhnou přejímky, samotná rally odstartuje přesně v poledne a do cíle závodní posádky dorazí v 15 hodin.

The Most rallysprint exhibiton

Jelikož se celá akce uskuteční v uzavřeném areálu mimo běžný provoz, je podnik vypsán nejen pro vozidla rally, ale také pro závodní speciály bez registračních značek otestovaných pro okruhy, vrchy, rallycross, slalom či drifting. Startovní pole tedy bude pestré jak v otázce techniky, tak v oblasti samotných posádek – závodu se totiž mohou zúčastnit nejen držitelé s celoroční licencí, ale jako spolujezdci také ti, kteří požádají o jednodenní licenci pro tento podnik. Podmínkou jejího získání bude zdravotní prohlídka konaná přímo na autodromu.

„Věříme, že si nový závod v Mostě najde své příznivce a podaří se z něj vytvořit tradici,“ říká Ing. Jiří Volovecký, generální ředitel Autodromu Most a.s. „Výhodou rallysprintové exhibice je nejen její nesporná atraktivita, ale hlavně bezpečnost. Uspořádáním rally v uzavřeném areálu se snižuje riziko nehod a hlavně návštěvníci budou mít možnost z diváckého svahu celý závod sledovat. Zveme proto všechny, kteří mají rádi nové a neotřelé akce, rychlé stroje a samozřejmě neopakovatelnou atmosféru rallyových závodů 14. listopadu 2015 na Autodrom Most.“

Zájemci o nový podnik z řad potenciálních účastníků i diváků mohou zavítat na internetovou stránku www.autodrom-most.cz, kde jsou již kromě základních informací k dispozici také zvláštní ustanovení, přihláška a rally guide.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist