www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 30. dubna 2024, Svátek má Blahoslav, zítra Svátek práce

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 15 - Wales Rally GB

Sébastien Ogier vyhrál Wales Rally GB

15. listopadu 2015 • 16:00

Poslední soutěží letošního kalendáře mistrovství světa v automobilových soutěžích je tradičně Wales Rally GB, která se i letos pojede rozblácených šotolinových tratích. Průběh celé soutěže můžete sledovat ŽIVĚ společně se serverem AutoSport.CZ.

-

Online výsledky - Rally Radio

Diskuse k soutěži - Další informace k Wales Rally GB

Sébastien Ogier - Julien Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) - Wales Rally GB 2015

Sébastien Ogier korunoval další mistrovskou sezónu vítězstvím na závěrečném zavodě ve Velké Británii. Wales Rally GB opanoval suverénním způsobem start-cíl, když tentokráte nedal svým soupeřům šanci podobnou chybou jako ve Španělsku.

Když se navíc jeho jediný možný soupeř Jari-Matti Latvala vyřadil hned v úvodu kvůli havárii, bylo Ogierovo vítězství prakticky jisté. Stejně suverénně si počínali jeho souputníci na stupních vítězů Kris Meeke a Andreas Mikkelsen, kteří se na svých příčkách drželi prakticky po celý závod.

Za nimi skončili dva jezdci Hyundaie Dani Sordo s Haydenem Paddonem následovaní nevýraznými Elfynem Evansem a Madsem Ostbergem. První desítku pak uzavřeli Stéphane Lefebvre, který předvedl první trochu slušnější vystoupení s vozem WRC, Robert Kubica, který se tentokráte udržel na trati a trápily jej hlavně defekty a Lorenzo Bertelli.

Extrémní počasí ve Walesu si připsalo několik daní. O havárii Latvaly již bylo psáno, mimo trať skončili i Thierry Neuville či Ott Tänak, Kevina Abbringa hned v úvodu zradila technika. Kuriózní důvod odstoupení si připsal Martin Prokop - ve druhé etapě se na přejezdu čelně srazil s Haydenem Paddonem. Zatímco novozélandský pilot byl schopen z místa nehody odjet, Prokopova Fiesta RS WRC přišla o důležité provozní kapaliny.

Kategorii WRC2 měl již téměř vyhranou Eric Camilli, v poslední etapě jej však trápily problémy s motorem a na úplně závěrečné zkoušce jej přeskočil Teemu Suninen se Škodou Fabia S2000 z dílen týmu Toni Gardemeistera. Třetí skončil Craig Breen, který se ani ve Walesu nevyhnul defektům. V rámci slabě obsazeného JWRc, kde navíc skoro nikdo nebyl schopen projet všechny rychlostní zkoušky bez superally, vyhrál Ole Christian Veiby před Quentinem Gilbertem a Terry Folbem. V rámci WRC3 skončil za Veibym druhý Fabio Andolfi.

- - - - - - - - - - - - - před startem - - - - - - - - - - - - -

Poslední soutěží letošního kalendáře mistrovství světa v automobilových soutěžích je tradičně Wales Rally GB, která se i letos pojede rozblácených šotolinových tratích. Průběh celé soutěže můžete sledovat ŽIVĚ společně se serverem AutoSport.CZ.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist