www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 16 - Rallye Monte Carlo

Hubert Ptaszek pojede všech 14 závodů MS ve WRC2

6. ledna 2016 • 08:00

Polský mladík Hubert Ptaszek se představí na všech čtrnácti soutěžích mistrovství světa v automobilových soutěžích v nadcházející sezóně. Při startech v rámci kategorie WRC2 vystřídá dva soutěžní speciály kategorie R5.

Hubert Ptaszek

Dvaadvacetiletý pilot dosud startoval výhradně s vozy značky Ford. Nejdříve začal s Fiestou R2 v polském šampionátu, stejný vůz pak vodil i v posledních dvou letech při startech v MS. V Polsku pak poslední dva roky startoval s Fiestou S2000 zakoupenou od Macieje Oleksowicze. Výsledkově zatím ničeho závratného nedosáhl, nejvíce na sebe upozornil na loňské Wales Rally GB havárií při premiéře se Škodou Fabia R5.

A právě Škoda Fabia R5 z dílen Wevers Sport bude jedno ze sportovních náčiní Ptaszka. S tímto speciálem se představí na sedmi soutěžích WRC2, konkrétně na Monte Carlu, ve Švédsku, Portugalsku, Polsku, Finsku, Francii a Walesu.

Představí se však i na zbývajících sedmi soutěžích WRC, a to za volantem Peugeotu 208 T16 v barvách Peugeot Sport Slovakia, kde nahradí Martina Kočiho.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist