www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 8. května 2024, Svátek má Den vítězství, zítra Ctibor

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 16 - Rally Argentina

Hayden Paddon vyhrál Rally Argentina

24. dubna 2016 • 20:00

Po více než měsíční pauze pokračuje mistrovství světa v automobilových soutěžích na jihoamerickém kontinentě, kde se uskuteční Rally Argentina. Na startu vidíme tradičně slabé startovní pole čítající pouhopouhých 28 posádek. Průběh celé soutěže můžete sledovat ŽIVĚ společně se serverem AutoSport.CZ.

-

Online výsledky - Rally Radio

Diskuse k soutěži - Další informace k Rally Argentina

Hayden Paddon - Rally Argentina 2016

-

Po dvanácti závodech skončila vítězná série Volkswagenů v mistrovství světa v automobilových soutěžích. Série je opět utnuta v Argentině - na loňské vítězství Krise Meeka s Citroënem DS3 WRC tentokráte navázal Hayden Paddon s Hyundaiem i20 WRC.

Novozélandský pilot dokázal ustát velký nápor úřadujícího světového šampiona Sébastiena Ogiera a i díky vítězství na závěrečné power stage si připsal první vítězství v absolutní klasifikaci. „Nemůžu tomu uvěřit. Dal jsem do té erzety úplně všechno. Velké díky všem, zejména těm co mě sledují doma na Novém Zélandu. Na tuto erzetu jsem se chystal tři týdny. Byla úzká a klikatá a opravdu mi neseděla. Nemyslel jsem si že máme šanci. S tímhle autem toho vyhrajeme ještě hodně,“ radoval se v cíli Paddon.

Sébastien Ogier opět ztrácel v prvních etapách kvůli první startovní pozici, zase jej tolik netrápil prach. Nakonec si v pohodě dojel pro druhé místo následován týmovým kolegou Andreasem Mikkelsenem, jehož hlavním úkolem na této soutěži bylo dojet až do cíle.

Paddonovým nejvážnějším soupeřem byl bezesporu Jari-Matti Latvala. Ve druhé etapě jej však postihl letošní syndrom Krise Meeka - při přejíždění jednoho z kamenů ve stopě se poškodil tlumič pravého předního kola a neřiditelné auto skončilo v kotrmelcích.

Čtvrtý nakonec skončil Dani Sordo, kterého hlavně v počátku provázely technické problémy. Za ním následoval opět nevýrazný Mads Ostberg, totéž se dá říct i o šestém Thierry Neuvillovi. Sedmý skončil nejrychlejší domácí pilot Marcos Ligato při ojedinělém startu s Citroënem DS3 WRC. Osmé místo absolutně a první letošní dokončenou soutěž si letos připsal Eric Camilli, jeho výkon a ztráta více než deseti minut však žádným zázrakem nejsou. První desítku uzavřeli Henning Solberg a vítěz WRC2 Nicolás Fuchs.

Kategorie WRC2 byla tentokráte slaběji obsazena a bylo jasné, že vyhraje ten, kdo bude mít nejméně problémů. Prvenství si tedy připsal Nicolás Fuchs před Hubertem Ptaszekem a Abdullazizem Al-Kuwarim. Čtvrtý skončil po většinu zkoušek nejrychlejší Elfyn Evans, jehož však již v první etapě zradila elektronika jeho Fordu Fiesta R5. Nenavázal tak na své dvě předchozí vítězství v rámci WRC2 a dal šanci svým soupeřům v šampionátu.

Konečné výsledky Rally Argentina

- - - - - - - - - - - - - před startem - - - - - - - - - - - - -

Po více než měsíční pauze pokračuje mistrovství světa v automobilových soutěžích na jihoamerickém kontinentě, kde se uskuteční Rally Argentina. Na startu vidíme tradičně slabé startovní pole čítající pouhopouhých 28 posádek. Průběh celé soutěže můžete sledovat ŽIVĚ společně se serverem AutoSport.CZ.

Mads Ostberg - Ola Floene (Ford Fiesta RS WRC) - Rally Argentina 2016
-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
26.04.2016 09:13
JaPan
Pluto - jen drobná chybka, Evans jel R5 a ne WRC
27.04.2016 14:14
Pluto - moderátor
Opraveno. Já tam z toho měl paskvil - Ford Fiesta R5 WRC :-)
toplist