www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 06 - Rajd Rzeszowski Matador

Rajd Rzeszowski Matador kořistí Solowowa

8. srpna 2006 • 02:00

Pátým podnikem pokračoval o uplynulém víkendu národní šampionát u našich severních sousedů. Dosavadním suverénem letošní sezóny v Polsku je Leszek Kuzaj, který si mohl při dobré konstalaci výsledků ostatních soupeřů již v okolí Rzeszówa zajistit titul. Nakonec se mu to však nepodařilo.

Leszek Kuzaj nastoupil pouze s loňským modelem Subaru Impreza STI, protože jeho nejnovější speciál STI N12 již byl v době soutěže na lodi a mířil do Japonska, kde se Kuzaj zúčastní podniku mistrovství světa. I přesto od začátku celkem jasně vedl a potvrzoval svou letošní velice dobrou formu. Spanilou jízdu však ukončila pátá rychlostní zkouška, na které se jeho speciál vzňal a ukončil tak Leszkovo účinkování v soutěži.

O mnoho lépe nedopadl také juniorský reprezentant Michal Kościuszko, který poslal svého Swifta S1600 na třetím testu několikrát přes střechu. Na nadcházející Rallye Deutschland tak bude s největší pravděpodobností muset vzít zavděk starším Ignisem S1600. Šanci na vítězství tak dostali ostatní. Z pronásledovatelů byl po většinu soutěže nejrychlejší z Pelhřimova velice dobře rozjetý Tomasz Kuchar, který dokázal zvítězit v největším počtu rychlostních zkoušek, problémy s turbodmychadlem jej však srazily až do druhé poloviny výsledkové listiny.

Vítězství si tak připsal Michal Solowow, který se tak udržel ještě v teoretické naději na možný zisk letošního titulu. Stříbrnou příčku vybojoval Tomasz Czopik, svého životního výsledku dosáhl třetím místem Piotr Adamus s Peugeotem 206 S1600. Za ním následovali Stefan Karnabal a Kajetan Kajetanowicz s produkčními vozy. Sedmý skončil stále lehce zdravotně indisponovaný Sebastian Frycz, který usedl poprvé do starší Imprezy STI ze stáje Leszka Kuzaje, teprve za ním dojeli Maciej Oleksowicz a Michal Bebenek.

Uvedené pořadí však stále není oficiální. U obou „dvěstěšestek“ polského Peugeotu bylo objeveno čidlo kontrolující trakci, což neodpovídá homologaci ani předpisům pro vozy S1600. Teprve blízká budoucnost tedy ukáže, jaké budou výsledky Rajdu Rzeszowského.

Veškeré informace k Rajdu Rzeszowski 2006 najdete zde.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist