www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 06 - Rally Hebros

Bulharský šampionát pokračoval v Plovdivu

8. srpna 2006 • 11:00

Na rychlostních zkouškách kolem Plovdivu pokračoval o uplynulém víkendu bulharský národní šampionát. Opět se očekával napínavý souboj tradiční čtveřice Iliev - Donchev - Tanev - Popov. Nikdo z dalších bulharských jezdců totiž s vyjímkou hodně sporadicky startujícího Radoslava Kozlekova tomuto kvartetu nestačí.

Velice brzo se kvarteto rozdělilo na obvyklé dvojice. První tvořili ve vteřinkovém souboji už jistý mistr Bulharska Dimitar Iliev a Krum Donchev, podobný souboj o desetiny, avšak výsledkově o minutu a půl později, sváděli i George Tanev a Jasen Popov, který se stále nemůže po psychické stránce dostat z velmi vážné havárie na letošní Rallye Monte Carlo.

V cíli celé soutěže byl nakonec o sedm vteřinek rychlejší Dimitar Iliev s Mitsubishi Lancer Evo IX z dílen italského ladiče Maura Nocentiniho. Za Krumem Donchevem vybojoval bronzovou příčku George Tanev se špičkovým Subaru Impreza STI, bramborová placka tak zbyla na Jasena Popova. Pátý skončil prominentní syn šéfa bulharské federace George Yanakiev, šestý vítěz dvoukolek Rumen Dunev s obstarožním Fordem Puma S1600 s těsným devítivteřinovým náskokem na Iliu Tzarského, který se opět nedočkal vytouženého Punta S2000 a musel vzít zavděk starším a slabším Puntem S1600.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist