www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 16 - PZM Rally Poland

Polský start Martina Kočiho zhatila těžká havárie

9. července 2016 • 15:00

Martin Koči s Lukášem Kostkou odjížděli na Polskou rally s velkým odhodláním. Neskrývali na rychlých a oblíbených polských tratích ambice uspět co nejlépe a získat maximum možného. Nakonec pro posádku Styllex motorsport vše skončilo dříve, než to vlastně začalo...

Martin Koči - Lukáš Kostka (Citroën DS3 R3T) - PZM Rally Poland 2016

Týmovou pohodu podpořil i víkendový test přímo v regionu Mazurských jezer, nedaleko centra soutěže Mikolajki. Poslední přípravou před startem druhého závodu JWRC měl být shakedown na 3,38 km dlouhé RZ Lubiewo. A právě ten se stal posádce Martin Koči – Lukáš Kostka osudným. V druhém průjezdu jejich Citroën DS3 R3T max skončil v kotrmelcích. Posádka naštěstí vyvázla z těžké havárie nezraněna, ale s nepojízdným speciálem nebylo košicko-zlínské dvojici souzeno zasáhnout do závodu WRC.

„V prvním průjezdu shakedownu jsem měl na pár místech pocit, že to půjde podruhé podržet. A jelikož mi rychlé polské tratě sedí, hodně jsem si věřil, a to se promítlo do druhého kola. Na dvou za sebou následujících horizontech jsem přehnal rychlost, ustřelil nám zadek a už jsem to nedokázal pochytat,“ popsal krušné momenty Martin. „Samozřejmě hlavní je, že se nám s Lukášem nic nestalo, ale beru to jako obrovskou škodu. A hlavně mě to bude dlouho mrzet, protože jsme kvůli takové hloupé chybě přišli o šanci v Polsku bojovat o juniorské body,“ doplnil.

„Po šesti kotrmelcích, přičemž první se podle dat odehrál na šestku v rychlosti kolem 120 km/h, je těžké cokoli popisovat. Pocity to samozřejmě nebyly nic moc. Ale naštěstí jsme víceméně v pořádku a osobně mám jen podvrtnutou krční páteř,“ poznamenal Lukáš Kostka.

Při Polské rally podruhé v sezoně JWRC zvítězil Ital startující s rumunskou licencí Simone Tempestini, jenž zároveň vévodí průběžnému hodnocení juniorského světového šampionátu. Ten bude pokračovat třetím závodem na konci července ve Finsku.

Gekon Racing
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist