www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME 16 - Circuit of Ireland Rally (JERC)

Circuit of Ireland se příští rok neuskuteční

27. července 2016 • 16:40

Poslední tři roky byla Circuit of Ireland zařazena do seriálu mistrovství Evropy. Asfaltový závod patřil k atraktivnějším závodům ME, zároveň však také k nejdražším. A právě kvůli financím se příští ročník neuskuteční.

Craig Breen - Scott Martin (Citroën DS3 R5) - Circuit of Ireland 2016

Circuit of Ireland má dlouholetou tradici, kromě ME byla zařazena i do mistrovství světa. Letošní ročník přinesl velmi kvalitní startovní listinu, protože soutěž byla zařazena i do britského šampionátu. Obecně je však pro zahraniční týmy irská soutěž velice nákladná - ať už kvůli vysokým cenám prakticky čehokoliv v Irsku, tak i kurzovnímu poměru vůči libře.

I samotní organizátoři každý rok bojovali s naplněním finančního rozpočtu, pro letošní rok opustili i zázemí kolem muzea Titanicu. A jak se ukazuje, poslední události definitivně podřezaly pořadatelům větev pod nohama.

Circuit of Ireland sice nese v názvu pojmenování ostrova, valná většina zkoušek se však odehrává v Severním Irsku, které je součástí Velké Británie. A právě tam 'zavládla' opatrná nálada v souvislosti s hlasováním o výstupu Velké Británie z EU, takže jednotliví sponzoři i úřady, které soutěž podporovaly, nastavili defenzivní taktiku, takže v současnosti nejsou schopni garantovat finanční pokrytí.

„Rozhodnutí o zrušení soutěže pro příští rok bylo jedno z nejtěžších, které jsem ve svém životě udělal. Jsem si vědom toho, že toto rozhodnutí zklame velké množství lidí včetně stovek dobrovolníků, kteří se na pořádání soutěže pořádali. Společně s našimi partnery jsme řešili možnosti pro příští sezónu, ale na uspořádání soutěže na odpovídající úrovni nemáme dostatek finančních prostředků. Než abychom riskovali reputaci soutěže, rozhodli jsme se příští ročník zrušit a soustředit se na další budoucnost,“ řekl Bobby Willis, šéf organizačního výboru.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist