www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

RSS 16 - EPLcond Rally Agropa Pačejov (RSS)

Jan Dohnal zvítězil na EPLcond Rally Agropa Pačejov

31. července 2016 • 10:00

Po dvouměsíční pauze pokračuje letošní ročník Rallysprint série a Poháru 2+ na tradičních rychlostních zkouškách v okolí Horažďovic, kde se v netradičním čevencovém termínu uskuteční EPLcond Rally Agropa Pačejov. Průběh obou soutěží můžete sledovat ŽIVĚ společně se serverem AutoSport.CZ.

Výsledky EPLcond Rally Agropa Pačejov ON LINE --- Základní informace o EPLcond Rally Agropa Pačejov --- Diskuze k EPLcond Rally Agropa Pačejov

-

Jan Dohnal - Michal Ernst (Ford Focus WRC) - EPLcond Rally Agropa Pačejov 2016

Jan Dohnal s Michalem Ernstem zvítězili suverénním způsobem start-cíl na letošní EPLcond Rally Agropa Pačejov a poprvé ve dvouleté historii dovezli svůj vůz Ford Focus WRC na první příčce až do cíle.

V okolí Horažďovic se letos sešla velice zajímavá sestava, která bohatě splnila kritéria jak co se týká kvantity, tak i kvality. Na startu se objevilo nakonec 141 posádek, které doplnila desítka vozů v rámci pravidelnosti.

Za nádherného slunečného počasí zvítězil Jan Dohnal ve všech rychlostních zkouškách a suverénním způsobem zvítězil. Jediným, kdo se mu dokázal přiblížit a spoluvyhrát alespoň jednu zkoušku, byl Tomáš Kostka, který testoval Škodu Fabii R5 od Raimunda Baumschlagera. Souboj o bronz svedli tři piloty s vozy R5, i díky výkonu na poslední zkoušce nakonec bral bronz Roman Odložilík před Martinem Vlčkem a Janem Sýkorou.

V rámci Rallysprint série zvítězil celkem suverénně Patrik Rujbr. Poté, co z8hy odstoupil jeho největší soupeř Egon Smékal kvůli poruše motoru, vybojoval druhou příčku Ján Kundlák, bronz připadl navrátilci na soutěžní tratě Karlu Kupcovi.

Na Pačejově se tradičně jela i soutěž historických vozů. Vítězství si připsal Jiří Káňa s překrásným Fordem Sierra RS Cosworth, který nakonec o pár desetin porazil i Štěpána Zabloudila. Ten se však do celkové klasifikace MČR HA nepočítá, na stupně vítězů tak Káňu doprovodili Jan Krejča a Marcel Tuček premiérově startující s exotickou Mazdou RX-7.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist