www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME 16 - Rally Rzeszów

Kajetan Kajetanowicz vyhrál Rally Rzeszow

7. srpna 2016 • 20:00

Po krátké časové pauze pokračuje seriál mistrovství Evropy v automobilových soutěžích. Tentokráte se posádky přesouvají k našim severním sousedům, aby si to rozdaly na rychlostních zkouškách nově zařazené soutěže ME. Průběh Rally Rzeszow můžete sledovat ŽIVĚ společně se serverem AutoSport.CZ.

Online výsledky - Rally Radio

Diskuse k soutěži - Základní informace ke Rally Rzeszow

Kajetan Kajetanowicz opanoval Rally Rzeszow, která byla v letošním roce premiérově zařazena do seriálu mistrovství Evropy. Na stupně vítězů jej doprovodili Bryan Bouffier a domácí Grzegorz Grzyb.

Nutno přiznat, že premiéra v ME to byla hodně rozpačitá. Startovní listina byla hodně slabá, ať už za to může nevhodný kalendář ME, příliš vysoké startovné či jiné faktory. Ani časový harmonogram s velkými přeezdy nepatřil k nejzdařilejším, podél tratě navíc nebylo příliš diváků.

Na startu chyběl i Alexey Lukyanuk, který tak s největší pravděpodobností přišel o poslední šanci v boji o titul. Nejvážnějším soupeřem domácího Kajetanowicze byl Bryan Bouffier, povětšinou však tahal za kratší konec. Hlavně vinou jedněch hodin a nepříliš vhodné volby pneumatik v jedné ze sekcí francouzského pilota si první letošní vítězství v ME připsal Kajetanowicz.

Třetí dojel domácí Grzegorz Grzyb, který však oběma rivalům po celý závod nestačil. Jediným, kdo byl schopen s oběma top piloty krok, byl úřadující domácí šampion Lukasz Habaj, který však přišel o naděje na stupně vítězů po výletu mimo trať hned na začátku úvodní pořádné rychlostní zkoušky.

V rámci kategorie ERC2 zvítězil celkem přesvědčivě Wojciech Chuchala, kategorii vozů ERC3 ovládl Nikolay Gryazin, kterého ve dvoukolkách porazil nezaregistrovaný Dariusz Poloński.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist