www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR 16 - SVK Rally Příbram (MČR)

Jarosław a Marcin Szejové - vícemistři skupiny N

7. října 2016 • 14:00

Řada vítězství bratří Szejů pokračuje. Měsíc po vítězství ve skupině N na Barum Rally dosáhli Jarek a Marcin na další úspěch. Toto vítězství ale pro polskou dvojici chutná o to výjimečněji, protože týmu zajistilo titul vícemistra třídy 3. Szejovi tak zakončili druhou kompletní sezónu v Mistrovství ČR a ani letos nechybí na stupních vítězů.

Jaroslaw Szeja - Marcin Szeja (Subaru Impreza Sti) - SVK Rally Příbram 2016

Rally Příbram se nesla v duchu souboje s Martinem Březíkem. Jejich duel pokračoval i v nedělní etapě. Obě posádky nakonec získaly stejný počet vítězství na RZ, ale Poláci stále kontrolovali vedení a stále si udržovali několikavteřinový náskok. Ten činil v cíli 36,5 vteřiny. Absolutně se Szejům nepodařilo udržet šesté místo, přesto sedmá příčka je stále jedním z nejlepších výsedků produkčního vozu v celé sezóně Mistrovství ČR 2016.

Jarek Szeja: „Tento víkend probíhal snad podle toho nejlepšího možného scenáře. Vyhráli jsme na Rally Příbram a získali titul I. vícemistra ve třídě 3. Máme radost jak z výsledku, tak i profesionálního postupu. Po Rally Šumava a Barum jsme dosáhli třetího důležitého vítězství, takže v závěru sezóny nám štěstěna přála.

Druhý den nás nečekalo nic jednoduchého. Vstávali jsme už v 5:10 ráno. V noci pršelo a místy bylo mokro a tratě hodně klouzaly. Na závěrečné sekci se znovu objevil déšť. Neděle se tím pádem stala ještě náročnější než sobota. Do poslední chvíle jsme čekali na rozhodnutí, které pneu vybrat a výběr se nám povedl.

Podmínky vyžadovaly neustálou změnu tempa a stylu jízdy. Celou etapu jsme jeli více takticky, aby nám neutekl dobrý výsledek. Míst, kde jsme mohli lehce chybovat, bylo hodně a museli jsme neustále kontrolovat náskok nad vynikající konkurencí. Celý tým odvedl skvělou práci a využili jsme svou šanci. Letošní sezóna končí, ale práce nikoli. Myšlenkami jsme již v roce 2017, sezoně následující.

Jménem celého týmu GK Forge Rally Team děkujeme fanouškům za podporu na příbramských tratích a osobně našim partnerům: GK FORGE - kovoobrábění, ROTO, DARMA, DECO-CAR, EUROGOLD, MINIMAX, VIRALSEED a STŘEŠNÍ KRYTINY PNIOK SYLWESTER, MOTOWIZJA a OX.PL za důvěru, jakou nám prokazují.“

Marcin Szeja: „Před startem jsme si nedělali žádné velké naděje. Nevěděli jsme, co máme od Rally Příbram čekávat, navíc jsme neustále měli na mysli význam dobrého výsledku. Myslím, že to byl pro nás nejtěžší závod této sezóny! Ale teď si už můžeme oddechnout a slavit.

Ve skupině N jsme vyhráli sedm úseků ze 14, o jeden víc než Martin Březík. Byl to opravdu vyrovnaný souboj. Snažili jsme se stále držet vysoké tempo, které nás zařadilo i hodně vysoko v absolutním pořadí. I z tohoto pohledu je výsledek z Příbrami prozatím naším největším úspěchem.“

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist