www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 17 - Rally Gunajuato México

Armin Kremer končí ve WRC2 a pomůže Griebelovi

31. ledna 2017 • 14:40

Německý veterán Armin Kremer patřil v posledních letech k pravidelným účastníkům WRC2. Původně plánoval ve stejném seriálu pokračovat i v letošní sezóně, dokonce se představil na úvodní soutěži v Monte Carlu. Nyní se však situace kompletně obrátila.

Armin Kremer - Pirmin Winkelhofer (Škoda Fabia R5) - Rallye Monte Carlo 2017

Již na Rallye Monte Carlo vyjádřil Armin Kremer svou nespokojenost se stavem WRC2, kterému dominují tovární jezdci či piloti s tovární podporou. Proti nim je na soukromé bázi těžké bojovat, navíc je seriál WRC2 v pozadí. Při Rallye Monte Carlo byli navíc oproti předpisům 'protěžováni' v propagaci i startovním pořadí tovární jezdci Pontus Tidemand či Kevin Abbring, přestože v rámci WRC2 vůbec nestartovali. I proto se německý jezdec rozhodl ukončit své účinkování ve WRC2.

„Moje brzké odstoupení na Monte na toto rozhodnutí nemělo výrazný vliv. Klidně jsem se mohl vrátit další den a pokračovat. Ale proč? Už minulé roky ukázaly, že ani stupně vítězů ve WRC nic neznamenají. Proto jsem se také rozhodl zrušit nejen plánovanou účast na Rally Mexico, ale kompletně odpískat celou sezónu ve WRC2,“ prohlásil Armin Kremer.

Marijan Griebel - Pirmin Winkelhofer (Škoda Fabia R5) - Cyprus Rally 2016

Armin Kremer však má automobilové soutěže rád a toto rozhodnutí o konci ve WRC2 není bez postranních úmyslů. Za omezením startů ve WRC2 stojí i podpora Marijana Griebela v jeho snaze o účast v ERC Junior s vozem kategorie R5. „V posledních letech se Marijan vypracoval z regionálních a národních soutěží až k loňskému titulu juniorského evropského šampiona. Dokázal se dostat daleko, podařilo se mu sehnat velkou část rozpočtu na příští sezónu a cítím závazek v tom, že bych mu měl pomoci v tomto důležitém, ne-li nejdůležitějším kroku v jeho kariéře,“ prozradil Kremer, který se s Griebelem v uplynulé sezóně dělil i o spolujezdce Pirmina Winkelhofera.

Po loňském titulu ERC Junior a úspěšném startu na Rally Cyprus se Marijan Griebel pokouší o naplnění budgetu pro starty v ERC Junior U28. Momentálně se zdá, že by spojení Griebel + Fabia R5 od týmu BRR Raimunda Baumschlagera nemělo nic bránit. „Bylo by dobré, kdyby se Marijanovi podařilo získat další partnery na rozvoj jeho kariéry. Já se pro letošní sezónu omezím, ale určitě nepřestanu závodit. Mé budoucí starty jsou zatím otevřenou záležitostí,“ dodal závěrem osmačtyřicetiletý pilot, který se stal mistrem Evropy v roce 2001 a v sezóně 2003 ovládl Asijsko-Pacifický šampionát.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist