www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 17 - Saarland-Pfalz Rallye

Fabian Kreim vyhrál Saarland-Pfalz Rallye

9. března 2017 • 20:30

Úřadující německý šampion Fabian Kreim vyhrál první díl mistrovství Německa, Saarland-Pfalz Rallye, který se uskutečnil o uplynulém víkendu. V čele byl po celou dobu soutěže, rozhodnutí však přišlo až v závěru.

Fabian Kreim - Frank Christian (Škoda Fabia R5) - Saarland-Pfaltz Rallye 2017

Hned na začátku závěrečné sekce totiž začalo pršet. Na předposlední zkoušce ztratil na své soupeře 20 vteřin, závěrečnou Power stage však projel bez nejmenší chyby a dokázal vyhrát nejen tento test, ale i celou soutěž.

„Poslední sekce byla hodně uklouzaná a zrádná kvůli začínajícímu dešti a oproti našim soupeřům jsme nezvolili správné pneumatiky. I přesto jsme dokázali vyhrát poslední zkoušku, která byla zároveň Power Stage, na což jsem hodně pyšný,“ řekl Fabian Kreim.

Nejvíce na poslední sekci ztratil další jezdec se Škodou Fabia R5 z týmu BRR Dominik Dinkel. Do poslední sekce startoval ze druhé příčky absolutně, ale na uklouzané trati ztratil jistotu a propadl se na páté místo. „Jeli jsme na slickách a byla to totálně špatná volba. Ale kromě poslední sekce byla naše rychlost dobrá. Na dalším závodě budeme zase bojovat,“ prozradil Dinkel.

Z Dinkelových problémů nejvíce vytěžil jezdec Peugeotu Christiam Riedemann, který se dokázal vrátit na druhou příčku. „Bohužel jsme hned na první zkoušce dělali hodiny a ztratili tak 15 vteřin, které pak na konci chyběly. Ale jsme šťastní, že se začátek sezóny vydařil a zajeli jsme dobrý výdledek,“ dodal Riedemann.

Třetí místo vybojoval bývalý autokrosový jezdec René Mandel s Fordem Fiesta R5 následován Sandro Wallenweinem s další Škodou Fabia R5, který se vrátil na soutěžní tratě po delší odmlce.

Na šestém místě dojel Albert von Thurn & Taxis s další Fabií R5, tentokráte z dílen Wevers Sport. Princ využil tento start k testu před sezónou v mistrovství Evropy. „Pro mě jako okruhového jezdce je náročné adatovat se na takovýto charakter tratí, ale je to lepší a lepší. S autem se učím každým kilometrem,“ řekl šlechtic.

Až za ním skončil Chris Brugger s Fordem Fiesta R5 následován korejským pilotem Hyundaie Chewon Limem a úřadujícím šampionem 2WD Philippem Knofem, který poprvé startoval s Peugeotem 207 S2000.

O prvenství mezi dvoukolkami bojovali dva seveřané - Fin Jari Huttunen a Dán Jacob Madsen. Nakonec byl rychlejší finský tovární jezdec Opelu, když Madsena hodně zbrzdily ostatní startující posádky na RZ 2. Bronz vybojoval Carsten Mohe s Renaultem Clio R3T.

Výsledky Saarland-Pfalz rallye
1.F. Kreim - F. ChristianŠkoda Fabia R51:17:35.9
2.C. Riedemann - M. WenzelPeugeot 208 T16+0:15.7
3.R. Mandel - D. ZenzFord Fiesta R5+0:44.2
4.S. Wallenwein - M. PoschnerŠkoda Fabia R5+0:45.3
5.D. Dinkel - C. KohlŠkoda Fabia R5+0:46.9
6.A. von Thurn & Taxis - B. DegandtŠkoda Fabia R5+2:49.0
7.C. Brugger - K. WichaFord Fiesta R5+2:49.5
8.C. Lim - M. WydaegheHyundai i20 R5+4:50.8
9.P. Knof - A. RathPeugeot 207 S2000+4:51.3
10.J. Huttunen - A. LinnaketoOpel Adam R2+5:16.6

Sven Kollus
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist