www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 17 - ADAC Rallye Deutschland

Mikkelsen druhý v Německu

22. srpna 2017 • 13:00

V závěrečné etapě Rally Německo posádka Andreas Mikkelsen a Anders Jäger kontrolovali jejich druhou pozici pro Citroën Total Abu Dhabi WRT. Skvělý víkend pro tým korunovali pátým místem Craig Breen a Scott Martin, kteří tohoto umístění dosáhli už pošesté v této sezoně!

Craig Breen - Scott Martin (Citroën C3 WRC) - Rallye Deutschland 2017

• Třetí a závěrečná etapa Rally Německo zahrnovala v neděli po dvou průjezdech Losheim am See a St. Wendeler Land bez možnosti servisu.

• Andreas Mikkelsen opouštěl servisní zónu v neděli ráno jako druhý muž celkového pořadí v bojovné náladě s tím, že chce dostat pod tlak Ott Tänaka a zhatit šance na návrat Sébastiena Ogiera.

• Norský pilot začal svůj plán plnit ihned od nedělního startu. S dvěma druhými nejrychlejšími časy nebyl daleko vítězství v rychlostních zkouškách při prvních průjezdech - snížil vedení Tänaka na 18 sekund a na Ogiera najel 19,3 sekundy.

• Craig Breen měl rovněž výborný start do nedělního programu a posunul se na pátou pozici. Po RZ 19 už byl jen 7,1 sekundy za Elfynem Evansem.

• Irský pilot pak svůj výkon potvrdil prvním vítězstvím na rychlostní zkoušce na Losheim am See 2. Na Power Stage završil impozantní finálový den soutěže a posunul se před svého soupeře. Opět tak skončil pátý a dosáhl stejného výsledku jako na Rally Monte Carlo, ve Švédsku, na Korsice, v Portugalsku a ve Finsku, tedy pošesté na stejné pozici.

• Andreas Mikklesen se musel vypořádat se stále zanesenějšími cestami díky počtu vozů, které dokončily rychlostní zkoušky, a soustředil se na uhájení druhého místa na finálovém rychlostním testu. Na konci Power Stage norský závodník s úsměvem bilancoval - 21. umístěni na pódiu v jeho kariéře ve WRC.

• Další dějství mistrovství světa WRC se pojede po delší přestávce až 6. - 8. října na Rally RACC Katalánsko - Rally Španělsko.

Yves Matton, šéf Citroën Racing: „Výsledek je odměnou pro celý tým za enormní kus práce, kterou jsme odvedli v přípravě na letošní Rally Německo. Dlouho jsme čekali na to, až budeme mít dvě auta v první pětce, což nám nyní přineslo náš druhý nejlepší výsledek celé sezony, hlavně díky Andreasu Mikklesenovi. Také jsme splnili další cíle - vyhrát několik rychlostních zkoušek díky Andreasovi a Craigu Breenovi. Jeho další páté místo je důkazem letošní vyrovnanosti.“

Andreas Mikklesen: „Jsem velmi šťastný, myslím, že to je nejhodnotnější druhé místo v celé mé kariéře. Jsem pyšný na to, co jsme Citroën Racing, Anders a já dokázali během tohoto víkendu. I přes špatnou startovní pozici do posledního dne se nám podařilo zůstat v boji o první místo díky maximálnímu nasazení. I když jsme udělali pár chybiček, jsem rád, že jsme udrželi za sebou Sébastiena Ogiera.“

Craig Breen: „Je to neuvěřitelné být opět na pátém místě, což je pro nás důkaz vyrovnaných výkonů. Jel jsem naplno od startu do cíle. Nemohl jsem předvést nic rychlejšího než finálový skok na Power Stage. Ve skutečnosti bylo přistání tak tvrdé, že nám prasklo čelní sklo. Ale podařilo se nám se dostat do první pětky, takže veskrze velice pozitivní víkend. Na této rally, o které jsme příliš mnoho nevěděli, jsme se hodně naučili, což využijeme v budoucnu.“

Citroën Racing
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist