www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 23. dubna 2024, Svátek má Vojtěch, zítra Jiří

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 18 - Rallye Monte Carlo

Bouffier měl jet na Monte s Fabií

25. ledna 2018 • 08:00

Bryan Bouffier startuje na úvodním podniku letošního mistrovství světa v automobilových soutěžích, Rallye Monte Carlo, za volantem továrního speciálu Ford Fiesta WRC. Nechybělo však málo a viděli jsme jej za volantem Škody Fabie R5.

Bryan Bouffier na testu před Rallye Monte Carlo 2018

Francouzský jezdec je na tratích Rallye Monte Carlo jako doma, ostatně bydlí jen několik desítek kilometrů od centra soutěže. Každoročně je schopen zajíždět na této soutěži velmi dobré výsledky. Proto byl velký zájem, aby se letos představil za volantem Škody, Malcolm Wilson však přišel na poslední chvíli s neodolatelnou nabídkou.

„Bylo to skutečně šílené. Už bylo všechno domluvené a zajištěné, měli jsme startovat se Škodou Fabia R5. Jen pár dní před uzávěrkou přihlášek přišla nabídka od Malcolma Wilsona na start s třetí tovární Fiestou WRC na Monte a Korsice. Museli jsme se rozhodnout hodně rychle a sehnat o 3/4 větší rozpočet na oba závody, ale nakonec se nám to podařilo,“ zavzpomínal Bryan Bouffier.

Ten však žádný extrémně převratný výsledek neočekává, neměl moc možností se s vozem na testech svézt. „Samozřejmě nemůžu říct, že jedu jen pro zábavu. Pokusím se si celý víkend užít, dobře se svézt a vyjet nějaké body pro tým. Svezení s tímto autem je neskutečné, je to obrovský skok oproti předchozím vozům WRC. Očekával jsem trošku větší výkon motoru, ale díky aerodynamickým prvkům a funkčnímu podvozku je tohle auto doslova neskutečné,“ dodal Bouffier.

Ten na poslední chvíli musel řešit ještě jednu nepříjemnost. Ve středu dopoledne měli během seznamovacích jízd nehodu, při které byl zraněn jeho spolujezdec Jerome Degout a vyšetření v nemocnici potvrdilo, že nebude moci v soutěži startovat. Na poslední chvíli tak musí zastoupit Bouffierův dvorní spolujezdec Xavier Panseri, který je však vázán smlouvou na dálkové soutěže a tak měl do Francie dorazit z Dakaru jen jako ledový špion. Na poslední chvíli však bylo nutné plány změnit a úspěšný účastník Dakaru dorazil do Gapu pouhých 45 minut před startem shakedownu...

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist