www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME 18 - Azores Airlines Rallye (ERCJ)

Dominik Brož vyráží na Azorskou rally

18. března 2018 • 20:30

Nová sezóna automobilových soutěží zanedlouho začne i pro turnovskou dvojici Dominik Brož – Petr Těšínský. O nadcházejícím víkendu se mladá posádka postaví na start Azores Airlines Rallye, úvodního závodu z kalendáře Mistrovství Evropy.

Dominik Brož - Petr Těšínský (Peugeot 208 R2), Azores Airlines Rally 2017

Závěr března patří, stejně jako v loňském roce, úvodní soutěži ze seriálu evropského mistrovství. Do Portugalska na Azorskou soutěž se vypravili také jedenadvacetiletý Dominik Brož s Petrem Těšínským. „Při plánování sezóny 2018 padla opět volba na závody juniorského mistrovství Evropy, kde jsem startoval již po dvě sezóny zpět. Za toto rozhodnutí jsem velmi rád a věřím, že zužitkujeme nasbírané zkušenosti. Prioritní budou tedy pro nás soutěže ERCJ a pravděpodobně se ukážeme i na některé domácí soutěži, kterou využijeme jako test,“ nastínil letošní program Dominik Brož. Během zimní přestávky prošel Peugeot 208 R2, se kterým budou Dominik s Petrem startovat důkladnou kontrolou a repasemi. Mechanici včetně soutěžního vozu již na portugalský ostrov vyrazili a brzy se za nimi vydá letecky i samotná posádka.

Na Rally Azores bude startovat 33 vozů specifikace R5, ale pro Brože s Těšínským je důležitější kategorie ERCJ U27, kde bude celkem jedenáct soupeřů. Česká posádka obdržela od pořadatelů startovní číslo 42 a z „juniorů“ se vydají do závodu jako první. Rally má celkem 15 rychlostních zkoušek a nejlepší posádka bude známá v sobotu 24. března v podvečerních hodinách. „Přes zimu jsme hodně pracovali na autě i na vlastní kondičce. Na novou sezónu se já i Petr velmi těšíme. Chtěl bych tímto poděkovat všem partnerům, TMS rally teamu, BP rally teamu, Svijany, Intercats Mladá Boleslav a Občerstvení u jezu za podporu a pomoc při našem náročném koníčku. Velké díky patří i Autoklubu České republiky za možnost opět reprezentovat naší republiku v zahraničí,“ uvedl Dominik Brož.

Miroslav Vebr
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist