www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 16. května 2024, Svátek má Přemysl, zítra Aneta

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 18 - Rallye Tatry

Uzávěrka přihlášek na Rallye Tatry se blíží

11. května 2018 • 14:00

V plném tempu je přihlašování posádek do nejstarší automobilové soutěže na Slovensku Rallye Tatry. Pětačtyřicátý ročník se pojede v termínu 25. – 26. května 2018 s centrem v Popradu a na startu se sejde opět velmi kvalitní pole. Pořadatelé z AOS klub Poprad registrovali čtyři dny před konečnou uzávěrkou posádek téměř padesát posádek ze Slovenska, České republiky a Polska. Registrace se uzavře o půlnoci v pondělí 14. května, přičemž uzávěrka s redukovaným vkladem je již v pátek 11. května.

Mezi doposud pěti desítkami přihlášených figurovalo šest prioritních jezdců ASN, kterým vévodí mnohonásobný polský a slovenský šampion Grzegorz Grzyb na voze Škoda Fabia R5, vítěz loňského ročníku Rallye Tatry a prvního podniku letošního slovenského šampionátu v Prešově. Na čelní příčky určitě pomýšlejí dále Vlastimil Majerčák, Igor Drotár (oba Ford Fiesta R5), Peter Gavlák (Škoda Fabia R5) nebo Tomáš Kukučka (Škoda Fabia WRC). Dalším přihlášeným prioritním jezdcem je úřadující slovenský šampion ve dvoukolkách a ve třídě 6 Martin Kysucký s vozem Peugeot 208 VTi R2. „Do uzávěrky přihlášek očekáváme, že počet prioritních jezdců i vozů kategorie R5 se ještě zvýší. Rádi bychom přivítali kolem sedmdesátky soutěžních týmů. Těší nás opětovný zájem o popradskou rally, diváci uvidí koncem května pod Tatrami opět kvalitní motoristický sport s řadou výborných posádek nejen ze Slovenska,“ pověděl Stanislav Hanzeli, šéf organizačního výboru a ředitel Rallye Tatry.

Pořadatelé z Popradu zatím evidují pětici vozů kategorie R5, kterou rozšířil Vladimír Hanuš s vozem Ford Fiesta. Postupně se rozrůstá i konkurence produkčních vozů (třída 3), kde najdeme již devět přihlášených aut. V souboji se slovenskou elitou se poměří úřadující český šampion Martin Březík na voze Mitsubishi Lancer EVO IX. Slovenskou špičku zastupují Jozef Béreš ml. (mitsubishi), Tomáš Konečný a Lukáš Lapdavský (oba subaru). Rovněž ve „dvoukolkách“ se objeví do uzávěrky ještě řada očekávaných přihlášek, nicméně vedle již zmíněného Martina Kysuckého figurují v předběžném seznamu přihlášených například Polák Tomasz Wróblewski, dále Rastislav Chvála, Vratko Kubík (všichni Peugeot 208 R2) a další.

Rally v Popradu se započítává do 2. ročníku Tatransko-Valašského poháru, jehož úvodní dva díly se jely při úvodním podniku českého šampionátu Kowax Valašská rally ve Valašském Meziříčí koncem března. Společný česko-slovenský pohár rozjel nejlépe ze sedmnácti registrovaných posádek právě Martin Březík, na druhém místě je další český jezdec Petr Krajča (Renault Clio Sport). Oba se již přihlásili do Tater podobně jako jejich krajané Adam Fabrika (Mitsubishi Lancer EVO IX) nebo Radim Orava (Volkswagen Polo).

V rámci Slovenského rally poháru (SRP) je přihlášeno zatím 10 soutěžících. Přihlášku již poslali například Tomáš Polovka (Seat Ibiza 2.0 16V), Pavol Spišák (LADA VFTS), Jakub Kolek (Citroën C2) nebo Matej Krišanda (Seat Ibiza GTi).

Jubilejní pětačtyřicátý ročník Rallye Tatry 2018 se pojede v osvědčeném modelu pátek – sobota. V pátek 25. května proběhne od 16:30 hodin autogramiáda předních posádek v OC Forum Poprad, poté slavnostní start od 18 hodin a divácky atraktivní noční městský okruh v ulicích Popradu startuje v 21:41 hodin. V sobotu 26. května se pojede sedm klasických rychlostních zkoušek na úsecích Huta, Poprad a Vikartovce, přičemž první vůz se objeví na cílové rampě před OC Forum v 16:30 hodin. Trať měří celkem 318 km a obsahuje 8 rychlostní zkoušek na čtyřech úsecích v celkové délce 95 km. Závěrem připomínáme, že uzávěrka přihlášek je stanovena na pondělí 14. května úderem půlnoci. Soutěžní týmy se mohou přihlásit formou elektronické přihlášky prostřednictvím odkazu www.sams-asn.sk/prihlaska.

Další zpravodajský servis v rámci 45. Rallye Tatry 2018 přineseme v následujících tiskových zprávách. Uveřejněné budou postupně na oficiální webové stránce www.rallyetatry.sk a na jejím facebookovém profilu.

Roman Ordelt
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist