www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME 18 - Cyprus Rally

SOUHRN: Cyprus Rally vyhrál překvapivě domácí Simos Galatariotis

17. června 2018 • 18:00

Mistrovství Evropy v automobilových soutěžích pokračuje po velmi krátké přestávce na rozbité šotolině, tentokráte hodně promíchané s asfaltem. Čtvrtý díl seriálu se totiž uskuteční na náročných rychlostních zkouškách Cyprus Rally. Průběh celé soutěže můžete sledovat ŽIVĚ společně se serverem AutoSport.CZ.

Online výsledky - Rally Radio

Diskuse k soutěži - Základní informace k Cyprus Rally

Simos Galatariotis - Antonis Ioannou (Škoda Fabia R5) - Cyprus Rally 2018
Domácí Simos Galatariotis se Škodou Fabia R5 překvapivě vyhrál domácí Cyprus Rally, čtvrtý díl letošního mistrovství Evropy. Po problémech vlastních i soupeřů nakonec porazil druhého Bruna Magalhaese o pouhých šest desetin. Portugalský jezdec se tak dostal do čela klasifikace ME.

Po nedávné EKO Acropolis Rally pokračovalo mistrovství Evropy další rozbíjecí šotolinou, tentokráte hodně namíchanou s velkou porcí asfaltu. Opět byla důležitější spíš spolehlivost než rychlost. Další taktický výkon předvedl Bruno Magalhaes, který si po prvenství v Řecku připsal druhé místo a stává se tak letošním králem rozbitých šotolin.

Další soupeři se z velké části vyřadili sami. Už v první etapě havaroval Alexey Lukyanuk a zkomplikoval si boj o titul. Po defektu v první etapě ztratil Nasser Al-Attiyah, ve druhé se probojoval zpět do čela, aby na úplně poslední RZ dostal další defekt a klesl až na čtvrté místo. Dalším z rychlíků byl Juuso Nordgren, který vyhrál první etapu. Hned v úvodu druhé etapy však chyboval, otočil auto přes střechu a ztratil spoustu času. Definitivní stopku mu pak vystavil jeden z domorodců, s jehož vozem se Nordgren srazil na RZ 10. Naštěstí se nikomu nic nestalo.

Vítězství si tak připsal Simos Galateriotis, který jede s vozem R5 teprve první sezónu. Před poslední zkouškou měl celkem bezpečný náskok, postihl jej však defekt a tak až do cíle nebylo jasné, kdo nakonec vyhraje. Štěstí se usmálo na domácího pilota, který nakonec skončil šest desetin před Magalhaesem.

Na třetí místo nakonec poskočil Herczig následován Al-Attiyahem a Avcioglem. Šestý skončil Vojtěch Štajf, který dal přednost startu na Kypru před Hustopečemi. Zároveň skončil druhý v hodnocení MERC. Úvodní desítku pak doplnili Dávid Botka, Albert von Thurn und Taxis, Christos Demosthenous a Petros Panteli. Ve výsledkovém propadlišti skončil Hubert Ptaszek, který ztratil už v první etapě 8 minut po kolostřešní kombicnaci. ERC2 vyhrál Petros Panteli, ERC3 Laurent Pellier, který si pro Kypr odskočil do modelu Peugeot 208 R2 z obvyklého Peugeotu 208 T16.

Mistrovství Evropy bude pokračovat v polovině července v Itálii při Rally di Roma Capitale.

Konečné výsledky Cyprus Rally

- - - - - - - - - - - - - PŘED STARTEM - - - - - - - - - - - -

Nasser Al-Attiyah - Mathieu Baumel (Ford Fiesta R5) - Cyprus Rally 2018

Mistrovství Evropy v automobilových soutěžích pokračuje po velmi krátké přestávce na rozbité šotolině, tentokráte hodně promíchané s asfaltem. Čtvrtý díl seriálu se totiž uskuteční na náročných rychlostních zkouškách Cyprus Rally. Průběh celé soutěže můžete sledovat ŽIVĚ společně se serverem AutoSport.CZ.

- - - - - - - - - - - - - KVALIFIKACE - - - - - - - - - - - -

Výsledky kvalifikace Cyprus Rally

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist