www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 19 - Rallye Monte Carlo

SOUHRN: Sébastien Ogier vyhrál Rallye Monte Carlo

27. ledna 2019 • 13:30

Je to konečně tady, nová sezóna mistrovství světa v automobilových soutěžích začíná. Po loňské napínavé sezóně přichází nová, která přináší řadu velkých změn v jezdeckém složení jednotlivých týmů. Průběh legendární Rallye Monte Carlo můžete sledovat ŽIVĚ společně se serverem AutoSport.CZ.

Online výsledky - Diskuse k soutěži - Další informace k Rallye Monte Carlo

Sébastien Ogier - Julien Ingrassia (Citroën C3 WRC) - Rallye Monte Carlo 2019
Pošesté v řadě vyhrál Sébastien Ogier legendární Rallye Monte Carlo. Neměl to však jednoduché, až do poslední zkoušky bojoval s Thierry Neuvillem, kterého nakonec pokořil o pouhé 2,2 vteřiny. Na stupně vítězů je doprovodil Ott Tänak.

Letošní ročník Rallye Monte Carlo nebyl tak nevyzpytatelný, jako v minulých letech. Počasí bylo pro posádky přívětivější a volba pneumatik nehrála takovou roli, jako obvykle.

Ve čtvrtečních dvou zkouškách začal nejrychleji Ott Tänak, v pátek však duu Ogier a Neuville nestačil a začal ztrácet. Francouz s Belgičanem bojovali po celou soutěž doslova o desetinky, před poslední zkouškou byl rozdíl pouhých 4 desetin! Nakonec druhý nejrychlejší čas na power stage dopomohl Ogierovi k vítězství, společně se stříbrným Neuvillem se postarali o špičkový souboj, který tahal diváky ze sedaček.

Zato třetí místo nebylo dlouho jasné, řada pilotů měla problémy či dělala chyby - Esapekka Lappi trefil kámen a poškodil zavěšení kola, Elfyn Evans a Teemu Suninen havarovali na RZ, Andreas Mikkelsen dokonce za letmým cílem, Tänaka s Meekem postihly defekty. Nakonec se až v závěrečném dni dostal na třetí příčku další ze žhavých kandidátů na letošní titul Ott Tänak, když přeskočil tentokrát nevýrazné Loeba a Latvalu. Šestý dojel Kris Meeke, který je posledním klasifikovaným jezdcem v top ten s vozem WRC.

Hodnocení zatím nepříliš úspěšné kategorie WRC2 Pro rozhodla hned první zkouška, ve které Kalle Rovanperä vylétl mimo trať a při dolování auta zpět ztratil více než dvanáct minut. Prvenství si připsal celkově sedmý Gus Greensmith, druhý a zároveň poslední dojel Rovanperä.

Také pole WRC2 neoplývalo zázračnou kvalitou, i když to bylo mnohem lepší, než v loňském roce. Vítězem se stal Yoann Bonato s Citroënem C3 R5, který skončil celkově osmý před Stéphanem Sarrazinem. První desítku uzavřel druhý v hodnocení Adrien Fourmaux, bronz ve WRC2 bere nevýrazný Ole Christian Veiby. Nejrychlejším vozem značky Škoda je čtrnáctý Rhys Yates, který zároveň skončil čtvrtý v hodnocení WRC2.

Konečné výsledky Rallye Monte Carlo

Průběžné pořadí mistrovství světa

- - - - - - - - - - - - - SHAKEDOWN - - - - - - - - - - - - -

Výsledky shakedownu

- - - - - - - - - - - - - před startem - - - - - - - - - - - - -

Je to konečně tady, nová sezóna mistrovství světa v automobilových soutěžích začíná. Po loňské napínavé sezóně přichází nová, která přináší řadu velkých změn v jezdeckém složení jednotlivých týmů. Průběh legendární Rallye Monte Carlo můžete sledovat ŽIVĚ společně se serverem AutoSport.CZ.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist