www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 19 - Rally Argentina

SOUHRN: Rally Argentina vyhrál Thierry Neuville

28. dubna 2019 • 23:00

Po krátké pauze pokračuje mistrovství světa v automobilových soutěžích, tentokráte v Jižní Americe. Posádky se vrací na šotolinový povrch, při Rally Argentina se na start již tradičně staví chudší startovní pole. Průběh celé soutěže můžete sledovat ŽIVĚ společně se serverem AutoSport.CZ.

Online výsledky - Diskuse k soutěži - Další informace k Rally Argentina

Thierry Neuville - Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC) - Rally Argentina 2019

Belgický pilot Thierry Neuville vyhrál Argentinskou rallye a upevnil si vedení v mistrovství světa. Třicetiletý jezdec týmu Hyundai zopakoval v jihoamerické soutěži předloňský triumf, navázal na předchozí úspěch na Korsice a načal druhou desítku vítězství v kariéře.

„Nemohl jsem si přát víc. Druhá výhra tady a druhá výhra v sezoně za sebou. Auto jelo celý víkend skvěle, je tam vidět pokrok,“ radoval se Neuville, jenž má nyní v čele šampionátu desetibodový náskok před francouzským obhájcem titulu Sébastienem Ogierem.

Jeho týmový kolega Andreas Mikkelsen z Norska si druhým místem vylepšil letošní maximum. Třetí skončil Francouz Sébastien Ogier s citroënem, který v poslední rychlostní zkoušce využil defektu Krise Meekea a připravil britského jezdce o první umístění na stupních vítězů v sezoně.

„Šest kilometrů před cílem jsme píchli. Co jsem mohl dělat?“ litoval Meeke. Šestinásobný mistr světa s ním nakonec těsný souboj o bronz vyhrál o 1,4 sekundy a navíc si v takzvané power stage připsal díky nejrychlejšímu času bonusové body. „Na Krisovu rychlost jsem o tomto víkendu neměl, ale to nejlepší jsem si nechal na power stage,“ konstatoval Ogier, kterého v sobotu odsunuly z medailových pozic potíže s posilovačem řízení.

Neuville se ujal vedení v závěru první etapy, kdy v čele vystřídal obhájce prvenství Otta Tänaka z Estonska, který měl technické problémy. V sobotu pilot toyoty Tänak odstoupil z druhého dne kvůli potížím s alternátorem. S penalizací nakonec skončil osmý, ale na celkovém třetím místě v MS už ztrácí na Neuvillea 28 bodů.

Šampionát bude pokračovat šestou soutěží od 9. května, kdy se o světové body premiérově pojede v Chile.

- - - - - - - - - - - - - SHAKEDOWN - - - - - - - - - - - -

Výsledky shakedownu Rally Argentina

- - - - - - - - - - - - - PŘED STARTEM - - - - - - - - - - - -

Ott Tänak - Martin Järveoja (Toyota Yaris WRC) - Rally Argentina 2018

Po krátké pauze pokračuje mistrovství světa v automobilových soutěžích, tentokráte v Jižní Americe. Posádky se vrací na šotolinový povrch, při Rally Argentina se na start již tradičně staví chudší startovní pole. Průběh celé soutěže můžete sledovat ŽIVĚ společně se serverem AutoSport.CZ.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist