www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 19 - Rallye du Valais

Česká posádka Ondřej Bisaha a Petr Těšínský mistry European Rally Trophy

22. října 2019 • 14:00

Česká posádka Ondřej Bisaha - Petr Těšínský, hájící barvy české reprezentace ACCR Czech Rally Teamu, zakončila vzrušující sezónu uplynulý víkend na švýcarské Rallye International du Valais ziskem titulu ve FIA European Rally Trophy! Evropská rally trofej ERT se skládá ze sedmi „regionálních“ seriálů, ze kterých je nominováno pět nejlepších posádek do finále. To se letos konalo ve švýcarském Sionu. Bisaha s Těšínským se tak po loňském debutu v ERT letos dočkali vytouženého titulu.

Ondřej Bisaha - Petr Těšínský (Hyundai i20 R5) - Rallye du Valais 2019

K němu sehrané dvojici pomohl nově vzniklý tým Hyundai Lenner Sport, který si tak po úspěšném debutu na Barum Czech Rally Zlín připisuje cenný úspěch v podobě zisku Evropské trofeje. Závodní technika Hyundai i20 R5 tak opět prokázala, že dokáže čelit i místním jezdcům, kteří skvěle znají své domácí prostředí rychlostních zkoušek.

„Jsem velmi rád, že nám podařilo zakončit sezónu titulem v European Rally Trophy. Rallye International du Valais byla neuvěřitelná zkušenost. Rychlostní zkoušky byly jedny z nejtěžších, které jsem kdy viděl. Tímto bych chtěl poděkovat našemu celému týmu za skvěle odvedenou práci, partnerům a fanouškům za podporu,“ zhodnotil finále Evropské trofeje Ondřej Bisaha.

„Chtěl bych poděkovat naší posádce Ondrovi s Petrem k vynikajícímu výsledku a k zisku titulu. Dokázali v obtížných podmínkách za mokra získat skvělý náskok a zvítězit. Tento výsledek spolu s výsledkem na letošní Barum Czech Rally Zlín jen potvrzuje naše očekávání, že Hyundai Lenner Sport, je úspěšným projektem, který profesionálně reprezentuje naši značku,“ zhodnotil úspěch týmu Jiří Lenner, majitel a zároveň jednatel společnosti Lenner Motors.

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist