www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 7. května 2024, Svátek má Stanislav, zítra Den vítězství

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 06 - Rally Alpi Orientali

Také Rally Alpi Orientali opanovaly tovární Fiaty

1. září 2006 • 14:30

Na náročných asfaltových tratích kolem města Udine ležícího sto kilometrů od hranic z Rakouskem pokračoval národní italský šampionát. A podobně jako na předchozích soutěžích, i tentokráte opanovali absolutní klasifikaci domácí piloti na letos neporazitelných továrních speciálech Fiat Grande Punto Abarth S2000.

Prakticky jediným, kdo občas je schopen s jezdci Fiatu držet krok je loňský mistr Evropy Renato Travaglia, který však za volatnem Mitsubishi Lancer Evo IX nemá v letošní sezóně příliš štěstí a v průběhu července dokonce zvažoval rozvázání smlouvy s italským Ralliartem. Nakonec se tak nestalo a objevil se na starty Rally Alpi Orientali a alespoň v úvodu zatápěl Andreuccimu a Navarrovi. Nakonec však skončil stejně, jako na většině předchozích soutěžích - odstoupením. Tentokráte byla na vině elektronika Lanceru Evo IX, která mu nedovolila odstartovat do páté rychlostní zkoušky.

Zbytek soutěže tak byl spanilou jízdou obou Fiatů, prvenství si nakonec vybojoval největší kandidát na zisk letošního titulu mistra Itálie Paolo Andreucci. Stříbrné místo vybojoval o dvanáct vteřin pomalejší Andrea Navarra, který se představil s vozem, se kterým měl původně startovat na Barum Rally Zlín Giandomenico Basso. Bronzovou příčku vybojoval Piero Longhi se Subaru Impreza STI, ten již však ztrácel hrozivých stotři vteřin. Nejrychlejší dvoukolkou byl Luca Rossetti s Peugeotem 206 S1600.

Další soutěží italského šampionátu bude v polovině září někdejší legenda světových soutěží, Rallye Monte Carlo. Přestože bude zařazena do seriálu International Rally Challenge, na startu se neobjeví již téměř jistý vítěz Giandomenico Basso ani jeho největší soupeř Alister McRae, ale nejspíš pouze Umberto Scandola. Poté ještě budou následovat dvě šotolinové soutěže, což dává naději Piero Longhimu na boj o titul.

Veškeré informace k Rally Alpi Orientali 2006 najdete zde.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist