www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 20 - 1.e Agrotec Petronas Rally Hustopeče

Virtuální šampionát v červnu pokračuje hustopečskou rally

16. června 2020 • 08:45

Podobně jako českokrumlovská rally patří i Rally Hustopeče k těm, které letos musely být zrušeny vůli koronavirové epidemii. A stejně jako jihočeská soutěž našla i ta jihomoravská alespoň částečnou náhradu ve virtuální realitě. 1.e PETRONAS AGROTEC Rally Hustopeče, jak zní její oficiální název, bude druhým podnikem nově vzniklého SONAX Mezinárodního mistrovství ČR v Online Rally, tedy oficiálního šampionátu, který se odehrává v legendární počítačové hře Richard Burns Rally.

1.e PETRONAS AGROTEC Rally Hustopeče

1.e PETRONAS AGROTEC Rally Hustopeče nabídne necelých osmdesát kilometrů asfaltových rychlostních zkoušek. Oproti krumlovské soutěži, kterou bičoval déšť, a na mnoha místech její trať zahalila mlha, se hustopečské zkoušky, umístěné mezi tolik typické vinice, pojedou pod čistým nebem a za letních teplot. Ale i přesto se na jezdce chystá nejedna lahůdka – poslední sekce celé rally se totiž pojede za tmy, a to na zkouškách, které na pluginu RBR Czech doposud nikdy nebyly v této variantě denní doby použity. No a chybět nemohou pro hustopečskou rally tolik typické šotolinové úseky.

Startovní pole 1.e PETRONAS AGROTEC Rally Hustopeče je dokladem, že nový virtuální šampionát padl na úrodnou půdu. V seznamu přihlášených je po uzávěrce přihlášek vedeno 388 jezdců včetně osmi účastnic dámského poháru, celkově tedy soutěž ještě překonala úvodní krumlovský podnik. Ze špičky chybí jen Petr Semerád a David Kučera, rovněž jednotlivé třídy jsou obsazené podobně jako při předešlé soutěži. Premiéru si na jižní Moravě odbude nově vypsaný Production Cup určený pro jezdce na produkčních vozech N4 a R4, který bude součástí SONAX MMČR v Online Rally na všech následujících soutěžích letošní sezony.

„Jsme velice rádi, že se nám podařilo v rámci SONAX MMČR v Online Rally společně s Autoklubem ČR uspořádat tento první elektronický podnik AGROTEC PETRONAS Rally Hustopeče 2020. I když nám letošní situace a opatření v rámci koronaviru nedovolily uspořádat skutečný závod, velký zájem a počet přihlášených účastníků je důkazem, že rally je velice oblíbený a živý sport. Je to pro nás také výzva pro přípravu a organizaci ročníku 2021 tak, abychom se s posádkami mohli vrátit na krásné tratě ve vinicích v okolí Hustopečí,“ říká Martin Rada, předseda AGROTEC Autoklubu v AČR.

1.e PETRONAS AGROTEC Rally Hustopeče startuje v úterý 16. června a kdo se stane vítězem či poraženým, bude jasné o pět dní později, 21. června o půlnoci. Právě o víkendu se očekávají průjezdy největších favoritů, počínání mnohých z nich přitom bude možné sledovat online na sociálních sítích SONAX MMČR v Online Rally.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist