www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

RSS 20 - Bohemia Drive Rally Příbram (RSS)

Do Příbrami s nejvyššími ambicemi

24. července 2020 • 16:00

Letošní čtyřicátý ročník Bohemia Drive Rally Příbram, který se koná ve dnech 24. - 25. 7. 2020, je současně prvním podnikem Rallysprint série včetně Poháru 2+. Racing21 Klokočka Volkswagen tým se zúčastní této jednodenní soutěže s posádkou Vojtěch Štajf - František Rajnoha, která opět usedne do svého soutěžního vozu VW Polo GTI R5.

Vojtěch Štajf - František Rajnoha,  VW Polo GTI R5 - Rally Bohemia 2020

Rally Příbram patří historicky k úspěšným podnikům Vojtěcha Štajfa a Františka Rajnohy. Při třech společných startech zde dokázali dokončit soutěž na pódiovém umístění, a to hned dvakrát, v letech 2016 a 2018. Vojtěch Štajf přejede startovní rampu této soutěže již po osmnácté. Ve čtyřech ročnících dokončil soutěž na třetím místě. Pro jeho navigátora Františka Rajnohu je to v Příbrami již devátý zdejší start.

Jubilejní 40. ročník Bohemia Drive Rally Příbram nabídne v sobotu startujícím posádkám celkem osm rychlostních zkoušek o celkové délce 70 kilometrů rozdělených do dvou totožných sekcí. Součástí soutěže je předstartovní show pro diváky, která se koná v centru města Příbrami, a to již v pátek od 19 hodin.

„V Příbrami odstartuje můj letošní hlavní program sezóny a tím je kompletní účast v Poháru 2+ Rallyspint série. Na soutěž se hodně těším, protože jsme toho letos zatím ještě moc neodjeli a také proto, že v posledních třech dosavadních startech jsem tady vždy vystoupil na vytoužené pódium v celkové klasifikaci. Letošní ročník Rally Příbram je však pro mě trochu jiný, neboť se jedná o jednodenní rallysprint a vzhledem ke startovní listině a výkonné technice v podobě vozu Polo GTI R5 musím mít logicky ambice na ještě lepší umístění než dosud.“

František Rajnoha

„Celkem čtyřikrát ve své kariéře jsem tady ochutnal třetí místo, z toho dvakrát s Frantou. Je tedy na čase tuto bronzovou metu prolomit a sáhnou na příčky nejvyšší. Totéž však budou chtít i naši soupeři, ale průběh nedávné Rally Bohemia jasně ukázal, že šance na rovnocenný boj tady rozhodně máme. Proto uděláme s Františkem vše, co bude v našich silách,“ vysvětlil své ambice před startem jezdec Vojtěch Štajf.

Start soutěže se koná v sobotu dne 25. 7. 2020 v 9 hodin na Náměstí T. G. Masaryka v Příbrami. Cíl je plánován na stejném místě před 17. hodinou.

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist