www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 20 - ADAC Rallye Deutschland - ZRUŠENO

Další zrušenou soutěží je ADAC Rallye Deutschland

26. srpna 2020 • 09:00

Další automobilovou soutěží, která je kvůli koronavirové hysterii zrušena, se stává ADAC Rallye Deutschland. O jejím zrušení se hovořilo nějaký již delší čas, v posledních dnech pak hodně intenzivně. Teprve dnes však přišlo finální rozhodnutí o zrušení soutěže.

ADAC Rallye Deutschland 2019

Již před letošní sezónou na tom byl německý díl hodně špatně - vážně se hovořilo o jejím vyřazení z mistrovství světa, dokonce probíhaly debaty o možnosti zapojení soutěže do kalendáře mistrovství Evropy. Nakonec se podařilo soutěž v MS zachovat, podmínkou bylo přesunutí na podzimní termín, což se pořadatelům příliš nelíbilo.

V průběhu roku 2020 začala již všeobecně známá hysterie kolem koronaviru, díky které nezůstal v kalendářích soutěží kámen na kameni. Vzhledem k opatřením v Německu bylo již delší dobu jasné, že uspořádat soutěž bude téměř nadlidský výkon. Ani nápad promotéra a FIA o uskutečnění pouze dvoudenní soutěže pouze ve vojenském prostoru Baumholder se pořadateli příliš nelíbil. A nakonec se i tato varianta ukázala jako nereálná.

Proto bylo dnes oficiálně oznámeno zrušení soutěže. Kalendář MS se tak snižuje na sedm podniků, přičemž organizátoři italského dílu se již několik dní pokouší přesunout svou soutěž na dřívější termín.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist