www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 06 - Suzuki Autosalon Rally - ZRUŠENO

Slovenské soutěžácké martyrium pokračuje dál

6. září 2006 • 03:00

Zdálo se, že se automobilové soutěže u našich východních sousedů dostaly na samotné dno. Události posledních dní však nasvědčují, že stav slovenské rally je v ještě horší situaci a blízká budoucnost nenasvědčuje výraznějšímu zlepšení této situace.

Nejen, že v poslední době výrazně ubylo soutěžních posádek, v této sezóně začínají končit i pořadatelé. Letos se ve slovenském šampionátu odjely pouze tři soutěže. V Maďarském Egeru se slovenské posádky přiřadily k účastníkům maďarského šampionátu, na Matador Rallye Tatry zase k českému mistrovství. Jedinou pouze slovenskou soutěží tak byla s vypětím všech sil uspořádaná Rally Rožňava.

Bohužel, v tuto chvíli je také stejný počet zrušených soutěží. Po Rally Prešov a Rally Seat Banská Bystrica se včera objevila oficiální informace o zrušení další soutěže slovenského šampionátu - Autosalon Rally, která se měla jet o nadcházejícím víkendu na tratích kolem Nitry.

A důvod zrušení soutěže? Malý počet přihlášených posádek (jejich seznam si můžete přečíst zde). Navíc ani s budoucností to nevypadá nejrůžověji, čím dál víc se objevují zákulisní informace o zrušení dalšího podniku v Bratislavě. Alespoň pořadatelé Rally Košice, kteří o podobném kroku uvažovali po odřeknutí maďarského šampionátu, již potvrdili konání své soutěže.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist