www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. dubna 2024, Svátek má Vlastislav, zítra Robert

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 06 - Rajd Nikon

Nejrychlejší Leszek Kuzaj Rajd Nikon nevyhrál

13. září 2006 • 04:00

Přestože byl Leszek Kuzaj nejrychlejším jezdcem na víkendovém Rajdu Nikon, předposledním podniku polského šampionátu, po závěrečné technické přejímce byl vyloučen. I přesto však s předstihem vybojoval další titul polského šampiona v automobilových soutěžích.

Všichni tři kandidáti na polský titul startovali před čtrnácti dny na soutěžích v zahraničí. Leszku Kuzajovi v Japonsku, Tomaszi Czopikovi na Ukrajině ani Michalu Solowowi na Barum Rally Zlín se příliš nedařilo a tak se čekalo, jak se poperou na domácím kolbišti.

Nejlépe se z této trojice dařilo Kuzajovi, který usedl do staršího modelu Imprezy STI N11, protože jeho nejmladší nářadí N12 bylo stále ještě na cestě z Japonska. Michal Solowow i Tomasz Czopik museli na konci první třetiny odstoupit kvůli problémům s převodovkou a tak již v tuto dobu byl Leszek Kuzaj korunován letošním polským mistrem, protože již žádný ze soupeřů nemá šanci jej překonat.

Přesto Kuzaj postupoval soutěží bez větších problémů a v cíli měl více než minutový náskok na své nejbližší soupeře. Závěrečná technická přejímka však odhalila chybějící katalyzátor. Z vítězství se tak radovala bratrská dvojice Bebenků s Mitsubishi Lancer Evo IX, na stupně vítězů je doprovodili Maciej Lubiak a Tomasz Kuchar. Čtvrtý Michal Kościuszko se Suzuki Swift S1600 vybojovali titul polských mistrů v kategorii S1600.

Veškeré informace k Rajdu Nikon 2006 najdete zde.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist