www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 21 - TipCars Pražský Rallysprint-ZRUŠENO

XXVI. TipCars Pražský Rallysprint láká na techniku z mistrovství světa

8. listopadu 2021 • 08:00

Už za necelý měsíc v Praze odstartuje tradiční TipCars Pražský Rallysprint a oslaví tak svůj 26. ročník. Stejně jako každý rok, i tentokrát se dočkáme velmi atraktivního startovního pole, v sobotu 4.12.2021 by se na trať měla vydat i nejšpičkovější technika.

Filip Mareš - Jan Hloušek (Škoda Fabia Rally2 Evo) - TipCars Pražský Rallysprint 2019

Čtyři týdny zbývají do startu motoristické akce, která je oblíbená nejen u nás, ale i v blízkém zahraničí, odkud se do Prahy každoročně vydají velké skupiny fanoušků, ale i mnozí závodníci. V minulém roce bohužel TipCars Pražský Rallysprint zhatil nepříjemný koronavirus a všichni věříme, že nic podobného letos nenastane. „Na všechny účastníky se moc těšíme, ale samozřejmě se ani naše akce nevyhne určitým hygienickým opatřením, o jejichž přesném znění budeme ještě informovat. Věříme, že diváci jsou rozumní a pochopí jejich nezbytnost, odměnou jim letos bude velice atraktivní startovní pole. V něm bychom se měli setkat i se špičkovou technikou WRC z letošního mistrovství světa,“ slibuje ředitel soutěže Petr Mihule.

Start WRC bude o to zajímavější, že se (s ohledem na změnu předpisů v MS a nástup hybridů) bude jednat zřejmě o jednu z posledních možností vidět tuto techniku v akci, navíc téměř bezprostředně po závěrečném podniku letošního světového šampionátu, který se v Itálii uskuteční jen pár dní před naší soutěží. Startovní listina pražského klání se samozřejmě teprve začíná sestavovat, a tak zatím nelze ani naznačovat, o jakou značku půjde a kdo usedne za volant onoho špičkového vozu (či vozů?). Organizátoři nicméně slibují vysokou jezdeckou kvalitu.

Připomeňme tedy ještě jednou, že XXVI. TipCars Pražský Rallysprint odstartuje v sobotu 4.12.2021 a že jeho účastníci nejprve absolvují čtyři rychlostní zkoušky na jihozápad od Prahy, aby kolem poledne rozpoutali tradiční show v blízkosti strahovských stadiónů. V těchto dnech vrcholí schvalovací proces tzv. zvláštních ustanovení, ve kterých budou specifikovány všechny důležité organizační detaily podniku.

Karel Špaček ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist